Biden, declarații de la Casa Albă: Războiul lui Putin nu va fi o victorie! Nu îi vom lăsa pe cei care se vor împăraţi să dicteze lumii

Sursa foto: Facebook Joe Biden
Sursa foto: Facebook Joe Biden

Joe Biden, președintele SUA, a făcut mai multe declarații de la Casa Albă, în contextul agresiunii Rusiei în Ucraina.

"Am vorbit cu preşedintele Zelenski, i-am spus de fiecare ca SUA susţine poporul ucrainean care îşi apără cu curaj ţara. Puţin îşi conţinu[ asaltul nemilos. SUA şi aliaţii continuă să lucreze împreună pentru a pune presiune pe Putin şi a reduce posibilităţile Rusiei. Aliaţii G7 - Franţa, Canada, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit, UE - împreună luăm măsuri pentru a-l izola pe Putin şi a-l face responsabil pentru agresiunea contra Ucrainei. 

"Toate naţiunile noastre vor face paşi pentru a retrage Rusiei statului de cea mai favorizată naţiune"

Mai întâi, toate naţiunile noastre vor face paşi pentru a retrage Rusiei statului de "cea mai favorizată naţiune". Asta înseamnă că două ţări cad de acord să facă comerţ în termenii cei mai buni: mai puţine bariere contra comerţului şi importuri maxime posibile. În SUA, noi numim asta o relaţie normală, permanentă de comerţ. Dacă ar revoca acest statut Rusia, asta ar însemna că pentru Rusia va fi mai greu să facă afaceri cu SUA  şi asta vom face la unison cu alte naţiuni pentru a face că economia mondială să fie mai puţin favorabilă Rusiei şi a impune sancţiuni", a spus Joe Biden.

Împrumuturile de la FMI și Banca Mondială, refuzate pentru Rusia

"Apărarea democraţiei în Ucraina, respingerea agresiunii din partea Rusiei nu sunt negociabile. Lumea liberă se asociază pentru a-l confrunta pe Putin şi asta înseamnă că este nevoie de cooperare bipartizană. Vreau să semnez o lege care să revoce acel statut Rusiei - el se numea pentru mulţi "statutul celei mai favorizate naţiuni".

Altă măsură: interzicerea unor importuri din Rusia, inclusiv caviar, vodcă, diamante. G7 va refuza Rusiei posibilitatea de a împrumuta de la instituţiile financiar-internaţionale, cum ar fi FMI-ul şi Banca Mondială. Putin este un agresor şi trebuie să plătească un preţ. El nu poate să ducă acest război care zdruncina temeliile stabilităţii şi păcii internaţionale şi apoi să mai cerea şi ajutor de la comunitatea internaţională.

Agențiile de rating: Rusia, statut "junk"

G7 creşte presiunea asupra miliardarilor corupţi ruşi. Au numele listate. Ei, familii lor sunt ţintiţi. Prin coordonare cu ţările din G7 vom captura bunurile obţinute ilicit.  Ei fură de la poporul rus şi îşi ascund banii în ţările noastre. Ei fac parte din acea "cleptocraţie" de la Moscova, trebuie să sufere aceste sancţiuni. Le va fi şi mai greu să cumpere produse manufacturate în ţările noastre. Nu vom mai exporta bunuri de lux spre Rusia şi vom lua şi alte măsuri. Toi aceşti pași îl vor lovi pe Putin. (...) Rubla şi-a pierdut jumătate din valoare - 200 de ruble, acum, la un dolar. Bursa din Moscova este închisă de două săptămâni. Ei ştiu că, dacă se va deschide, se va prăbuşi. Agenţiile de rating au evaluat statutul Rusiei la statutul de junk. Corporaţiile pleacă din Rusia", a mai spus președintele SUA.

"Nu vom lăsa autocraţii şi pe cei care se vor împăraţi să dicteze lumii"

"Am cumpărat un miliard acţiuni ucrainiene, inclusiv am furnizat armament, avioane, elicoptere şi noi nave ajung în fiecare zi. Facilităm transportul de asistență umanitară către Ucraina. (...) Războiul lui Putin în Ucraina nu va fi o victorie. El spera să o cucerească fără efort. A eşuat. A sperat să slăbească alianţa transatlantică. A eşuat. A vrut să distrugă democraţia americană. A eşuat şi aici. Suntem alături de poporul ucrainean. Nu vom lăsa autocraţii şi pe cei care se vor împăraţi să dicteze lumii", a spus Joe Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel