Biden continuă să anuleze deciziile controversate ale administrației Trump: Au fost revocate interdicțiile de zbor către Cuba

Joe Biden, Președintele SUA
Joe Biden, Președintele SUA

Administrația Biden revocă o serie de restricții asupra zborurilor către Cuba, impuse de fostul președinte Donald Trump.

Administrația președintelui american Joe Biden a revocat, miercuri, o serie de restricții asupra zborurilor către Cuba, impuse de fostul președinte Donald Trump, precum și interdicțiile privind zborurile aeriene americane către aeroporturi cubaneze, altele decât Havana, a informat Reuters.

Departamentul de Transport al SUA (USDOT) a emis ordinul la cererea secretarului de stat, Antony Blinken, care a spus că acțiunea este „în sprijinul poporului cubanez și în interesele politicii externe ale Statelor Unite”.

Anunțul de miercuri vine la două săptămâni după ce SUA au anunțat o serie de pași pentru a-și revizui politica față de Cuba, inclusiv relaxarea unor restricții impuse din perioada Trump, privind remitențele de familie și călătoriile pe insulă. S-a dispus și creșterea procesării vizelor americane pentru cubanezi.

Măsurile, care au fost implementate după o îndelungată revizuire a guvernului SUA, au marcat cele mai semnificative schimbări în abordarea SUA față de Havana, de când Biden a preluat mandatul în ianuarie 2021.

În 2017, Trump a anulat acordul fostului președinte Barack Obama cu Cuba. El a interzis călătoriile turistice pe insulă și a instituit o interdicție largă asupra tranzacțiilor financiare cu companii controlate, în mod semnificativ, de armata guvernului cubanez.

Măsurile lui Trump au inclus interzicerea transportatorilor americani de a zbura către opt aeroporturi internaționale din Cuba în afara Havanei, printre care cele din Camaguey, Cayo Coco, Cayo Largo, Cienfuegos, Manzanillo, Matanzas și Santiago de Cuba.

Biden își dorește să readucă relațiile SUA-Cuba la apropierea istorică concepută de Obama, administrație sub care Biden a ocupat funcția de vicepreședinte. Aceasta a inclus un flux mai puțin restrâns de remitențe, mai puține restricții de călătorie și servicii de viză mai rapide.

Obama și președintele cubanez de atunci, Raul Castro, au anunțat în decembrie 2014 că legăturile dintre țări vor fi restabilite.

Anunțul a urmat mai mulți pași, inclusiv scoaterea oficială a Cubei de pe lista neagră a SUA, ca stat sponsor al terorismului, precum și un serviciu de transport aerian regulat, cooperarea sporită în domeniul aplicării legii și a protecției mediului.

Mișcările au culminat cu vizitarea lui Obama pe insulă și, ulterior, numirea unui nou ambasador în Cuba.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat că măsurile anunțate luni sunt menite pentru a „sprijini în continuare poporul cubanez, oferindu-i instrumente suplimentare pentru a-și duce o viață liberă de opresiunea guvernului cubanez și pentru a căuta oportunități economice mai mari”.

Departamentul de Stat al SUA a declarat că va ridica plafonul la remitențele familiei, stabilit anterior la 1.000 de dolari pe trimestru, și vor autoriza remiterile donative către membrii care nu sunt de familie.

În același timp, a precizat că Statele Unite nu vor elimina entități din Lista cu restricții din Cuba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel