Biden consideră că abordarea lui Netanyahu în Gaza este "o greșeală"

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Joe Biden nu este de acord cu modul în care Benjamin Netanyahu a gestionat războiul din Gaza și l-a calificat drept o "greșeală".

"Cred că ceea ce face el este o greșeală. Nu sunt de acord cu abordarea sa", a declarat președintele american pentru Univision, o rețea de televiziune americană de limbă spaniolă. 

Nu este prima dată când Biden îl critică pe premierul israelian, calificând anterior campania militară de bombardamente a Israelului drept "nediscriminatorie" și operațiunea sa militară "exagerată". 

Săptămâna trecută, Casa Albă a declarat că Președintele Biden i-a spus lui Netanyahu că viitorul sprijin al SUA pentru război depinde de măsurile pe care le ia pentru a preveni daunele civile. De asemenea, în timpul convorbirii lor telefonice, el a mai spus că este nevoie de o "încetare imediată a focului" pentru a îmbunătăți situația umanitară din Gaza.

"Ceea ce cer este ca israelienii să ceară pur și simplu o încetare a focului, să permită, pentru următoarele șase, opt săptămâni, accesul total la toate alimentele și medicamentele care intră în țară", a spus Biden în comentariile pentru Univision, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel