Biden câștigă teren în fața lui Trump. Atât este diferența dintre cei doi

AGERPRES
AGERPRES

Deși Joe Biden a fost declarat câștigător, în foarte multe state voturile încă se numără, deoarece sunt milioane de buletine de vot venite prin corespondență.

A trecut mai bine de o săptămână de la ziua alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii și cinci zile de când Joe Biden a fost declarat câștigător de către mass-media de peste ocean, dar încă există mii de buletine de vot de numărat. Deși la votul popular Joe Biden avea un avantaj de aproximativ 3 milioane de voturi peste Donald Trump, astăzi, avantajul lui Joe Biden a depășit 5 milioane de voturi, informează TheGuardian

Totodată, votul popular nu este decisiv în câștigarea alegerilor din SUA, ci numărul de electori câștigat de unul dintre candidați. Spre exemplu, în 2016, Donald Trump a avut mai puține voturi decât Hillary Clinton, dar a câștigat alegerile deoarece a avut mai mulți electori.

Chiar dacă Joe Biden este catalogat ca având 290 de electori, președintele în exercițiu, Donald Trump, a intentat numeroase procese în mai multe state-cheie, Georgia, Michigan, Pennsylvania, iar acesta are și sprijinul Partidului Republican (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel