Bibliotecă pentru călători, pe aeroportul din Sibiu

avion
avion

Pasagerii care vor sosi în cursul nopţii de la Paris vor fi primii care pot lua cu ei cel puţin o carte din biblioteca amenajată în Aeroportul Internaţional Sibiu, prima de acest fel din România. 

Cei care vor sosi sau vor pleca de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu au la dispoziţie o bibliotecă ce cuprinde peste 1.500 de cărţi în limbile engleză, română, germană, maghiară, franceză, spaniolă şi italiană. Cărţile pot fi împrumutate în regim gratuit, cu scopul încurajării lecturii în spaţii neconvenţionale şi a petrecerii timpului de aşteptare într-un mod plăcut şi util.

Titlurile selectate se încadrează în diferite domenii, preponderent beletristică, management, istorie şi tradiţii locale, dezvoltare personală, carte pentru copii. 'Recomandăm returnarea volumului, atunci când este posibil, în două variante: în raftul din aeroportul sibian sau la sediul central al Bibliotecii. Când situaţia anulează posibilitatea de întoarcere a cărţii în colecţie, acesteia îi revine automat statutul de 'ambasador al Bibliotecii publice sibiene' într-o casă, într-o şcoală, într-un raft al unei biblioteci de pe un alt meridian, într-o altă colecţie de carte, acolo unde este nevoie de ea, conectând personajele lumii într-o reţea de cititori made in Sibiu, România.

Toate volumele sunt marcate cu însemnele campaniei şi cu adresele de contact, adresele bazelor noastre de date, pagina FB a campaniei, etc.', a declarat coordonatoarea proiectului, Anca Vasilescu. Cărţile provin de la Biblioteca Judeţeană ASTRA şi sibienii sunt încurajaţi să doneze titluri pentru această bibliotecă inedită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel