Bianca, o tânără din Vaslui, cea mai mare notă la examenul de admitere la Psihologie la Universitatea din Valencia

Foto: Facebook
Foto: Facebook

O tânără din Vaslui a intrat cu cea mai mare notă la psihologie în Valencia și va obține 2.000 de euro bursă.

O tânără româncă din Vaslui a impresionat cu rezultatele ei la examenul de admitere la o universitate spaniolă. Potrivit TVR Info, Bianca a fost admisă la Facultatea de Psihologie din Valencia şi vrea să rămână în Spania după studii. Bianca face parte dintre elevii premiaţi de autorităţile locale şi de un club rotarian pentru performanţele lor şcolare.

„Am obținut nota cea mai înaltă în faza obligatorie din examenele finale pentru acces la universitate”, a spus Bianca. „Nu mă așteptam să mă sune chiar pe mine pentru că mai era o colegă cu note asemănătoare și a fost o surpriză că m-a sunat să iau premiul acesta. Acum în septembrie mă duc în Valencia, vreau să fac psihologie”.

Învăța până noaptea târziu

„Punea ceasul la 7, întrebam soția unde pleacă și spunea că s-a trezit să învețe și la 1.30 - 2.00 se culca”, povestește Lilian Hanganu, tatăl Biancăi. 

„Este o bursă de 2000 de euro pe care Clubul Rotary o oferă celui mai bun elev. Primăria de asemenea premiază în fiecare an pe cei mai buni absolvenți și de fiecare dată este câte un elev briliant român sau româncă”, au fost cuvintele primarului din Calp, Ana Sala.

Bianca nu este singura care visează să rămână în Spania după ce a terminat liceul. Mulţi alţi tineri români talentaţi au aceeaşi dorinţă.

Câți români trăiesc în Spania

Comunitatea românească din Spania este una dintre cele mai mari și mai active din Europa și din lume. Potrivit datelor oficiale, în 2021 erau peste 1,1 de români în Spania, reprezentând a doua cea mai mare naționalitate străină după marocani. Românii au venit în Spania în căutarea unor oportunități economice, dar și a unei afinități lingvistice și culturale, deoarece ambele țări sunt de origine latină.

Comunitatea românească din Spania este foarte diversă și prezentă în aproape toate regiunile țării. Cele mai mari comunități se află în Catalonia, Madrid, Andaluzia și Comunitatea Valenciană. În aceste zone, românii au dezvoltat diferite activități sociale, culturale, religioase și economice, contribuind la integrarea și coeziunea socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel