Urmărește emisiunea live


Bhutan a vaccinat 90% din populație într-o săptămână

Pixabay
Pixabay

Micul stat Bhutan a vaccinat cu a doua doză 90% din populația eligibilă. 

Micul stat din sudul Asiei, Bhutan, a reușit să vaccineze 90% din populația eligibilă în decurs de o săptămână. UNICEF a numit situația „o poveste de succes” și „o rază de speranță” pentru țările învecinate, care ar putea urma exemplul, scrie CNN

Populația totală a regatului asiatic este de 770.000 de locuitori, cu toții fiind adăpostiți de munții Himalaya, între India și China. Majoritatea peisajelor din țară sunt compuse din sate retrase, oieri nomazi și intemperii de multe ori neașteptate care le-au dat bătăi de cap celor care au livrat vaccinul în cele mai retrase zone. 

Cea mai rapidă campanie

Campania pentru administrarea celei de-a doua doze, începută pe 20 iulie, a implicați luni întregi de pregătiri. Au fost create lanțuri de depozite frigorifice pentru vaccin,mai ales în clinicile greu accesibile și utilizarea transportului aerian cu elicopterul pentru a livra dozele în cele mai secludate locații. Pentru traseele care puteau fi parcurse la picior, mai mulți voluntari au plecat încărcați cu vaccin, pentru a livra fiolele cu ser. 

Până marți, 27 iulie, 480.000 de persoane s-au vaccinat cu schema completă, populația eligibilă fiind de 530.000 de persoane. Reprezentantul UNICEF în Bhutan, în capitala Thimphu, a spus că este „cea mai rapidă campanie de vaccinare realizată în timpul unei pandemii”. 

Campania a debutat în aprilie

În aprilie, Bhutan vaccinase deja cu prima doză 94% din populație. Dimensiunea redusă a populaţiei statului Bhutan, precum şi săptămânile de planificare şi repetiţii, par să fi contribuit la succesul campaniei de vaccinare din această ţară. În total, 475.651 de persoane din acest regat situat între India şi China au fost imunizate cu primele doze ale vaccinului AstraZeneca, donate de India, între 27 martie şi 12 aprilie.

Numărul persoanelor vaccinate reprezintă "62,2% din populaţia totală şi 94,2% din populaţia adultă eligibilă", a declarat Pandup Tshering, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din Bhutan. Implementarea rapidă a acestei campanii a condus la vaccinarea a 85% din totalul persoanelor de peste 18 ani din Bhutan într-un interval de o săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel