BERZELE, prea devreme în România. NINSOAREA le distruge- VIDEO

Berzele au ajuns prea devreme în România. Ele sunt extrem de afectate de vreme deosebit de rea. 

Toți cei care iubesc animalele fac un apel pentru salvarea berzelor. Ele nu au ce mânca, fie din cauza că totul este înghețat, fie din cauză că totul este acoperit de zăpadă. 

Zeci de berze obosite şi îngheţate au poposit pe un islaz de lângă localitatea brăileană Oprişeneşti. Polițiștii le-au pus la adăpost, dar berzele și-au luat zborul. 

Problema cea mai mare este dacă le degeră picioarele la berze, dar dacă ele dau din aripi, se mişcă, atunci nu sunt într-un pericol iminent”

Din informaţiile deţinute de ”Prietenii Berzelor”, singurul ONG din ţară specializat în îngrijirea berzelor albe, în momentul de faţă sunt sute de berze în nordul Moldovei, în judeţul Dolj şi în Brăila, care au dificultăţi de deplasare.

”Berzele rezistă pentru că ele au o capacitate de adaptabilitate uimitoare. Spre exemplu, anul trecut a nins în aprilie, au înflorit pomii şi berzele noastre aveau un ou şi cloceau şi a ieşit şi pui din oul acela. Problema cea mai mare este dacă le degeră picioarele la berze, dar dacă ele dau din aripi, se mişcă, atunci nu sunt într-un pericol iminent”, potrivit preşedintelui ONG-ului "Prietenii Berzelor", Miruna Gritu.

Ce să faceți ca să ajutați berzele

Pe Facebook, există următoarele sfaturi pentru salvarea berzelor: ”Puneti pentru berze o galeata de culoare deschisa cu apa si inimi, pipote de pui, eventual peste de rau, la o distanta cat sa vada de pe stalp. Ele vor vedea apa si vor cobori sa manance. Daca cad inghetate la pamant nu ezitati sa le luati pentru cateva zile in casa pana trece gerul.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel