Berlusconi, aproape de un acord cu Liga Nordului privind reforma pensiilor cerută de UE

Berlusconi a căzut la duş
Berlusconi a căzut la duş

Premierul italian, Silvio Berlusconi, pare să fi reuşit marţi să ajungă la un acord cu aliaţii săi din Liga Nordului privind începerea reformei pensiilor, într-o încercare de a răspunde exigenţelor Uniunii Europene.

" Am demonstrat astăzi că relaţiile dintre cele două partide care au asigurat stabilitatea şi reformele încă mai funcţionează ", a declarat Angelino Alfano, secretarul partidului lui Berlusconi (PDL), anunţând că acordul cu Liga Nordului este în curs de elaborare.

În privinţa reformei pensiilor, principalul punct de dezacord cu Liga Nordului, Alfano şi-a exprimat speranţa că "punctul de echilibru găsit va oferi răspunsurile dorite de Europa".

PDL şi Liga Nordului "sunt unite în privinţa răspunsului precis care trebuie dat Europei în legătură cu ceea ce am făcut şi intenţionăm să facem", a spus el.

După ce liderii UE i-au cerut la summitul de duminică să îşi asume, până la reuniunea de miercuri, angajamente clare în legătură cu reformele structurale şi asanarea finanţelor publice, Berlusconi s-a angajat să realizeze economii în sistemul de pensii printr-o creştere a vârstei de pensionare.

Principalul său aliat, Liga Nordului, respinge însă orice reformă de amploare, apreciind că sistemul de pensii a fost deja modificat în profunzime, iar pensionarii "au plătit deja".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel