Berlin, primul oraș german care limitează prin lege prețul chiriilor

Începând de luni, Berlinul a devenit primul oraș din Germania care limitează prețul chiriei prin lege, proprietarii nemaiputându-l mări cu mai mult de 10% din media locală.

Potrivit The Guardian, Berlinul încearcă astfel să stopeze un fenomen al scumpirii tot mai evident, scrie realitateatv.net.

Începând de ieri, proprietarii nu vor mai putea să mărească prețul chiriei cu mai mult de 10% din media locală. O limitare în acest sens era în vigoare, însă pentru contractele existente, în timp ce legea recent aprobată de parlamentul național îi vizează și pe noii chiriași.

"Limitarea prețului chiriei este foarte importantă pentru Berlin, deoarece diferența dintre prețul din noile contracte și cel din vechile contracte este deja foarte mare", a declarat Reiner Wild, director al Asociației Chiriașilor din Berlin, precizând piața locuințelor de închiriat a devenit tot mai competitivă și pentru că aproximativ 40.000 de noi rezidenți vin anual în oraș.

Chirii în București și orașe mari. Prețuri în septembrie

Deși chiriile din Berlin sunt încă scăzute în comparație cu alte capitale europene, Wild spune că este vital ca metropola să fie accesibilă și pentru rezidenți cu venituri mai mici.

Chiriile medii din capitala Germaniei au crescut de la peste 5,50 euro pe metru pătrat în 2005, la aproape 9 euro anul trecut, potrivit unui raport al companiei de servicii imobiliare Jones Lang LaSalle. Numai între 2013 și 2014, chiriile au crescut cu mai mult de 9%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel