Urmărește emisiunea live


Bere cu aromă de testicule afumate de balenă, nou sortiment pe piață

O berărie din Islanda a scos pe piaţă un sortiment de bere cu aromă de testicule afumate de balenă.

Sortimentul Hvalur 2, produs de brandul islandez de bere Stedji, va fi comercializat pe o perioadă limită, pentru a marca mijlocul sezonului de iarnă (15 ianuarie - 14 februarie) din Islanda, supranumit Thorri, potrivit site-ului Visir.is.

Testiculele de balene cu înotătoare sunt tratate "potrivit unei vechi tradiţii islandeze", înainte de a fi sărate şi afumate şi, apoi, utilizate în procesul de preparare a noului sortiment de bere.

"Vrem să creăm o atmosferă reală cu ocazia Thorri şi, de aceea, am decis să afumăm testiculele de balene cu înotătoare pentru a da aromă berii noastre", a declarat Dagbjartur Ariliusson, proprietar al berăriei. "Am depus multe eforturi în acest proiect şi el are deja mare succes", a adăugat el, informează bbc.com.

În 2013, Islanda a reluat pescuitul de balene cu înotătoare, după o suspendare de doi ani. Cea mai mare parte din carnea de balenă este exportată în Japonia.

Brandul Stedji a stârnit critici dure din partea organizaţiilor ecologiste în anul 2014, după ce a produs un tip de bere ce conţinea alte organe de balenă, inclusiv oase şi intestine. Grupul ecologist Whale and Dolphin Conservation a declarat cu acea ocazie că folosirea cărnii de balenă în procesul de fabricare a berii este "imoral şi revoltător". Acel sortiment de bere a fost temporar interzis de autorităţile islandeze din domeniul sănătăţii publice, dar a putut fi comercializat ulterior în magazinele care vând băuturi alcoolice.

De această dată, toate autorizaţiile au fost obţinute înainte de lansarea noului sortiment de bere, au dezvăluit creatorii acestuia.

Balenele cu înotătoare pot ajunge până la lungimi de 27 de metri şi ocupă locul al doilea în topul celor mai mari mamifere de pe Terra, după balenele albastre, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel