Berceni devine cel mai nou HUB de afaceri din București

Berceni
Berceni

Cel mai amplu proiect public de investiții în infrastructură intră în linie dreaptă după ce Consiliul General al Municipiului București a dat undă verde exproprierilor de terenuri în vederea lărgirii Șoselei Berceni.

Zona de sud a Bucureștiului, mai exact zona Berceni-IMGB, va deveni, în perioada imediat următoare, cel mai nou HUB de afaceri, după ce Primăria Sectorului 4 a obținut ieri, acceptul Consiliul General al Muncipiului București pentru exproprierea terenurilor proprietate privată în vederea continuării procesului de modernizare, lărgire și reamenajare a spațiului dintre stația de metrou Apărătorii Patriei și Centura Capitalei.

Acest lucru înseamnă că sunt îndeplinite toate procedurile la finalul cărora artera de circulație menționată mai sus nu doar că va fi una decentă, de nivel european, ci va reprezenta imboldul pe care investitorii îl așteaptă pentru a-și stabili sedii și puncte de lucru în Sectorul 4, transformând zona într-un adevărat HUB de afaceri.

Cu acestă ocazie, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, lansează o invitație la dialog pentru companiile românești și internaționale interesate de investiții productive și de crearea de locuri de munca bine remunerate în zona vizată.

Pe scurt, exproprierile avizate ieri de Consiliul General al Muncipiului București vor afecta, în total, aproape 20.000 de metri pătrați de teren, al cărui cost de 5,87 de milioane de lei va fi suportat integral din bugetul local al Sectorului 4.

Este vorba despre terenuri libere și construcții (platforme betonate, chioșcuri, etc) care vor „găzdui" spații necesare pentru continuarea proiectului de lărgire a Șoselei Berceni de la o bandă la două benzi pe fiecare sens de circulație, pentru a asigura funcționalitatea noii stații de metrou pe care Primăria Sectorului 4 o amenajează pe Șoseaua Berceni, la 700 de metri de Șoseaua de Centură, precum și pentru a asigura culoarul de acces în girația suspendată pe care Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o are în lucru în intersecția dintre Șoseaua Berceni și Șoseaua de Centură.

Lucrări neapărat necesare, ce nu au fost efectuate niciodată în această zonă

Modernizarea Șoselei Berceni nu înseamnă doar lărgirea arterei de cirulație, ci și lucrări neapărat necesare, ce nu au fost efectuate niciodată în această zonă. Discutăm despre înlocuirea întregului sistem de canalizare, de montarea unei stații de captare a apei, despre mutarea tuturor utilităților în subteran, despre amenajarea de parcări de tip park&ride și de parcări pentru biciclete și trotinete la fiecare stație de metrou, despre trotuare late, despre spații verzi mai multe și amenajate așa cum trebuie și nu în ultimul rând, despre extinderea rețelei de iluminat public cu soluții de iluminat de tip led, până la Șoseaua de Centură.

Odată cu construirea noii stații de metrou, urmare a expropierilor ce urmează a fi făcute, Primăria Sectorului 4 va construi și un pasaj subteran care va face transferul pietonilor de la parcarea park&ride și noua stație de metrou ce se va afla la doar 700 de metri de Șoseaua de Centură, ceea ce înseamnă că un număr însemnat de mașini nu vor mai intra în sector.

Totodată, o parte importantă din terenurile ce vor fi expropriate vor asigura culoarul de acces pe care șoferii ce vor dori să iasă din sector către Jilava o vor folosi pentru a intra în girația suspendată pe care Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o are în lucru în intesecția dintre Șoseaua Berceni și Șoseaua de Centură.

Lucrările ce revin în sarcina Primăriei Sectorului 4 vor fi finalizate în trimestrul IV al anului curent, urmând ca proiectul integral să fie implementat până cel tarziu în anul 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel