Berca: Să nu văd preşedinţi de Consilii Judeţene la TV

gabriel-berca
gabriel-berca

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, i-a certat pe prefecţi. În videoconferinţa de la MAI, Berca le-a atras atenţia reprezentanţilor Guvernului în teritoriu că trebuie să muncească 24 de ore din 24 şi să nu mai aştepte să vină militarii să le deszăpezească drumurile. "Să nu văd preşedinţi de consilii judeţene la TV. Nu este timp de aşa ceva. Nu vă faceţi campanie, nu avem timp de aşa ceva", a mai ameninţat Berca.

"Nu discutăm despre apocalipsă, ci intrăm într-o perioadă de cod portocaliu", a spus Berca, în videoconferinţa cu prefecţii din Bucureşti şi din cele 31 de judeţe care vor fi afectate de ninsorile abundente din zilele următoare.

El a cerut autorităţilor locale să colaboreze şi să lase deoparte diputele politice.

"Nu e prima dată când ninge în România. Intervenim acolo unde avem situaţii de urgenţă. Domnilor prefecţi, vă rog să luaţi măsurile legale. Guvernul nu deszăpezeşte, ci intervine în situaţiile de urgenţă, vă rog, să vă puneţi la treabă. Pe drumurile judeţene aveţi semnate contracte de deszăpezire, vă rog, faceţi-vă treaba şi acolo, unde este necesar, vă sprijinim. Aveţi bugete consistente, nu trebuia să vină Ministerul Apărării să facă curăţenie pe drumurile judeţene, decât unde este absolut necesar. Premierul a făcut o afirmaţie că sunt oameni care nu pun şi ei osul la treabă la deszăpezire. Fac apel la autorităţile locale, că la asta s-a referit premierul. Haideţi să nu ne mai văicărim, ci să ne facem, datoria. Mişcaţi-vă pe teren! Nu e nevoie să vină cineva de la centru să ia tractoarele şi să le pună plugurile şi să facă treaba. Vă rog insistent, să acţionaţi ferm în acest sens", a cerut Berca.

"Nu mai veniţi, domnilor primari de mari oraşe, cu cereri către noi să deszăpezim în interiorul oraşelor. Nu mai cereţi, domnilor, alimente de la rezerva de stat, acolo unde se poate face alimentarea", a adăugat ministrul.

Berca s-a supărat şi pe preşedinţii de consilii judeţene, cărora le-a solicitat să nu-şi mai facă campanie la televizor. "Să nu văd preşedinţi de consilii judeţene la TV. Nu este timp de aşa ceva. Nu vă faceţi campanie, nu avem timp de aşa ceva", a fost mesajul ministrului.

El le-a cerut autorităţilor locale să fie pregătite. "De asta avem legislaţie în România. Domnilor prefecţi, comanda e la dumneavoastră. Când stabiliţi un lucru, să fie literă de lege pentru toată lumea. Mesajul acesta vi-l dau ferm", a spus Berca. Acesta a subliniat că prefecţii, primarul, preşedinţii de consilii judeţene să citească legislaţia, să ştie fiecare ce are de făcut.

Citește și:

Cod portocaliu de ninsori abundente. Vezi prognoza și regiunile afectate

Stare de alertă în județul Vrancea

Ungureanu: Populația trebuie să cunoască semnificația codurilor meteo. Vezi aici ce înseamnă și în ce condiții se instituie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel