Benjamin Netanyahu, ACUZAT de corupţie, chestionat de poliţie

Benjamin Netanyahu, vizită în Franţa şi Germania
Benjamin Netanyahu, vizită în Franţa şi Germania

Poliţia israeliană l-a chestionat vineri, la domiciliu, pe premierul Benjamin Netanyahu pentru prima dată într-un caz de corupţie în care este implicată cea mai mare companie de telecomunicaţii din ţară, Bezeq, a relatat Radio Israel, preluat de Reuters.

Conform poliţiei, proprietarii grupului Bezeq Telecom le-au oferit lui Netanyahu şi soţiei sale, Sara, acoperire mediatică favorabilă pe site-ul de ştiri pe care îl controlează, în schimbul unor favoruri din partea instituţiilor de reglementare din domeniul comunicaţiilor.

Conform unor media israeliene citate de AFP, Sara Netanyahu ar urma de asemenea să fie interogată la sediul poliţiei. Netanyahu, care este deja suspect în alte două cazuri de corupţie, neagă orice neregulă. Media israeliene au relatat la sfârşitul lunii februarie că un colaborator apropiat al premierului va depune mărturie împotriva acestuia, în contextul extinderii scandalului de corupţie în care este implicat Netanyahu.

Shlomo Filber, fost director în Ministerul Comunicaţiilor şi membru al partidului Likud, a semnat acordul pentru depunerea mărturiei în ancheta privind presupusele avantaje guvernamentale oferite celei mai mari companii de telecomunicaţii din Israel, Bezeq, în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile. Benjamin Netanyahu nu are calitatea de suspect în ancheta privind compania Bezeq.

[citeste si]

Filber a fost arestat în februarie, alături de deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni al Bezeq, Shaul Elovitch, de consilierul pentru presă al premierului, Nir Hefetz, şi de reprezentanţi ai companiei Bezeq.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel