Benga (USR Braşov): Atitudinea ostilă a administraţiei PNL a judeţului - similară celei a PSD la nivel naţional

USR s-a confruntat, la nivelul judeţului Braşov, cu o atitudine ostilă din partea administraţiei PNL similară celei a PSD la nivel naţional, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul USR de Braşov Tudor Benga.

'Noi avem, pe termen lung, deschiderea, dar trebuie să se schimbe modul de a se face politică', a afirmat deputatul USR, întrebat în legătură cu colaborarea cu PNL, cea de-a doua forţă politică din judeţ, conform rezultatelor alegerilor europarlamentare din 26 mai. Totodată, Tudor Benga a reiterat ideea că anul 2020, termenul avansat de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, liberalul Adrian Veştea, privind finalizarea aeroportului, este unul nerealist, în condiţiile depunerii contestaţiilor la licitaţia pentru desemnarea constructorului Terminalului, cel mai probabil acesta putând să devină funcţional în 2022.

De asemenea, Benga i-a transmis lui Veştea o solicitare în trei puncte, care vizează organizarea unor întâlniri trimestriale, anunţate cu două săptămâni înainte, la care să aibă acces oricine din public, incluzând specialiştii în domeniu şi un acces la toată documentaţia privind proiectul aeroportului pentru toţi factorii politici şi din comunitate.

'A treia chestiune, care mie mi se pare extrem de importantă, este să lămurim decizia pe turnul de control, în tot ceea ce înseamnă specificaţiile pentru licitaţia de operare (...) Este foarte frustrant pentru mine, care urmăresc acest proiect în cele mai mici detalii de trei ani de zile să înţeleg nişte chiţibuşerii birocratice şi administrative care ne pot împinge cu proiectul mult peste un termen de finalizare rezonabil. Ceea ce doresc eu să se facă public cât mai devreme este harta de proiect cu toate subelementele', a mai precizat Tudor Benga. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel