BENEFICIU pentru moldoveni care studiază în România şi vor să voteze în turul II

Cetăţenii Republicii Moldova care îşi efectuează studiile în România, cu vârsta de peste 18 ani, şi care doresc să voteze în turul doi al alegerilor vor beneficia de o călătorie gratuită pe calea ferată dus - întors, către şi dinspre localităţile româneşti unde se organizează secţii de votare.

'Ţinând cont de necesitatea promovării şi stimulării exercitării dreptului de vot de către toate persoanele cu drept de vot, se va acorda o călătorie gratuită pe calea ferată dus - întors, către şi dinspre localităţile din România unde se organizează secţii de votare, la trenurile Regio şi Interregio, clasa a II - a, în perioada 12-13 noiembrie 2016', se menţionează în Instrumentul de motivare al proiectului de act normativ.

Elevii şi studenţii moldoveni trebuie să aibă vârsta de peste 18 ani, se menţionează în proiectul de HG. Eliberarea biletului de călătorie se va face la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetăţean a Republicii Moldova şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs, obligatorie fiind procurarea atât a biletului pentru dus cât şi pentru întors.

Pe biletul de călătorie eliberat se va menţiona numele şi prenumele beneficiarului, CNP-ul, seria şi numărul actului de identitate, calitatea elev (E)/student (S). Călătoria de întoarcere se va efectua în ziua de 13 noiembrie 2016. Potrivit proiectului postat pe site-ul MT, persoanele care, prin fraudă, vor călători suplimentar faţă de călătoria gratuită acordată vor suporta consecinţele legii.

[citeste si]

Acest proiect de Hotărâre a Guvernului a fost iniţiat de Ministerul Transporturilor în vederea rezolvării unei solicitări venite din partea ambasadei Republicii Moldova în România, se precizează în documentul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel