Urmărește emisiunea live


Beluga rătăcită în apele Senei a murit în timpul tentativei de salvare - Video

Beluga rătăcită în apele Senei a murit în timpul tentativei de salvare - Foto ilustrativ Pexels
Beluga rătăcită în apele Senei a murit în timpul tentativei de salvare - Foto ilustrativ Pexels

 Beluga care se rătăcise în apele Senei, a murit miercuri în timpul unei tentative de a o duce înapoi în apele din largul coastei nordice a Franţei, au anunţat autorităţile, potrivit Reuters. 

În timpul nopţii, salvatorii au folosit o macara pentru a extrage cetaceul din apele fluviului. Beluga, cu o stare de sănătate precară, a fost examinată de veterinari după care a fost plasată într-un camion frigorific pentru o călătorie de peste 160 de kilometri până în portul Ouistreham.

În ciuda unei operaţiuni fără precedent de salvare, anunţăm cu tristeţe moartea cetaceului, au anunţat autorităţile din Calvados, prefectura unde este localizat portul. Un veterinar din cadrul departamentului de pompieri a spus că beluga a fost eutanasiată în timpul transportului după ce a dezvoltat complicaţii respiratorii.

VIDEO

Potrivit planurilor, aceasta urma să fie mutată într-un bazin cu apă sărată în speranţa că va mai prinde puteri înainte de a fi transferată în apele mării. Tentativa de salvare a fost o operaţiune riscantă, dar, potrivit asociaţiei din domeniul conservării marine Sea Shepherd France, beluga subnutrită nu ar fi supravieţuit oricum în mediul cald, de apă dulce al fluviului.

După ce a fost scoasă din apele Senei, oficialii au avertizat că animalul are o stare de sănătate precară. Veterinarii nu sunt tocmai optimişti în ceea ce priveşte starea de sănătate a belugii, a declarat mai devreme pentru BFM TV Isabelle Dorliat-Pouzet, un înalt oficial al prefecturii Eure.

Este teribil de slabă pentru o belugă, iar acest lucru nu prevesteşte nimic bun în ceea ce priveşte speranţa de viaţă pe termen mediu, a spus ea.

La sfârşitul lunii mai, o orcă grav bolnavă a înotat zeci de kilometri în amonte pe Sena şi a murit din cauze naturale după mai multe încercări eşuate de a o ghida înapoi spre mare.

În septembrie 2018, o belugă a fost zărită în fluviul Tamisa în apropiere de Gravesend, la est de Londra, timp de câteva zile, cea mai sudică apariţie a unei belugi pe coastele britanice. Această specie de cetacee trăieşte de obicei în apele de coastă din zona arctică, notază Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel