Belgia. Zeci de români, răpiți, bătuți și sechestrați într-o pivniță

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Un cuplu de români împreună cu cei doi copii ai lor au fost, astăzi, condamnați pentru organizație criminală după ce ar fi exploatat mai mulți conaționali la muncă în Belgia. 

Un cuplu de români împreună cu cei doi copii ai lor au fost, astăzi, condamnați pentru organizație criminală după ce ar fi exploatat mai mulți conaționali la muncă în Belgia. 23 de muncitori români au fost răpiți, bătuți și sechestrați într-o pivniță. Cei patru inculpați au ajuns în Belgia în anul 2014 cu „bagajele” deja pline de antecedente penale: organizare criminală, trafic și contrabandă cu ființe umane, trafic de droguri.

Odată stabiliți în Bruxelles, principalul lor obiectiv era să atragă forța de muncă românească, acordând candidaților un salariu de 1.500 de euro. Când au ajuns muncitorii români la ei, le-au spus că remunerația lor va fi de doar 800 de euro.

Muncitorii, nedeclarați și angajați în livezi sau în sectorul construcțiilor, erau cazați pe saltele pe podea în pivnițe, lucrau ore suplimentare și erau bătuți sau urmăriți până în România dacă s-au plâns sau au vrut să plece. În urma plângerilor a cinci muncitori, inculpații au părăsit Belgia în anul 2016.

Citește mai mult pe ȘtiriDiaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel