UPDATE Belgia. Spaţiul aerian, închis. Probleme informatice

Spaţiul aerian belgian a fost închis din cauza unei probleme tehnice în cadrul Belgocontrol

UPDATE

Spaţiul aerian belgian a fost redeschis progresiv joi după-amiază, în jurul orei locale 18:00 (16:00 GMT), după ce cu aproximativ două ore mai devreme fusese închis din cauza unei probleme informatice care a împiedicat încărcarea planurilor de zbor în sistem, a anunţat autoritatea belgiană pentru controlul traficului aerian (Belgocontrol), citată de AFP. 'Operaţiunile se reiau gradual', a confirmat un purtător de cuvânt al Belgocontrol, adăugând că traficul aerian ar putea reveni complet la normal în jurul orei locale 20:00.

Știrea inițială

Belgia şi-a închis joi spaţiul aerian din cauza unei probleme informatice de încărcare a datelor referitoare la planurile de zbor, a anunţat autoritatea belgiană pentru controlul traficului aerian (Belgocontrol), potrivit AFP.

Avioanele nu pot survola teritoriul belgian începând cu puţin după ora locală 16:00 (14:00 GMT). Unele avioane sunt ţinute la sol, altele au fost nevoite să aterizeze, a explicat Alain Kniebs, purtător de cuvânt al Belgocontrol. Publicaţia belgiană Le Soir menţionează că procedura de securitate pentru astfel de cazuri se numeşte 'clear the sky' - toate avioanele sunt blocate la sol şi au interdicţie de a decola.

Reluarea zborurilor, greu de estimat

Deocamdată este imposibil de estimat cât timp această pană informatică va afecta zborurile în spaţiul aerian belgian. La aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem niciun avion nu a aterizat de la ora locală 16:17 (14:17 GMT); nu se cunoaşte deocamdată numărul pasagerilor blocaţi la sol. Ultimul avion a decolat de la Bruxelles la ora locală 16:11 (14:11 GMT), cu destinaţia Torino.

Belgocontrol a subliniat că nu există niciun pericol pentru securitatea traficului aerian, adaugă Le Soir.

Vezi și: Grevă Ryanair. Zboruri anulate în trei țări


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel