Belgia. Poliția a pus tunurile cu apă pe protestatarii din Bruxelles 

Poliția belgiană a folosit tunuri cu apă, duminică, asupra manifestanților adunați în centrul Bruxelles-ului, în timpul protestelor împotriva măsurilor emise de Guvern pentru a stopa răspândirea COVID-19.

Poliția a estimat că la protestul din Bruxelles au participat 35.000 de oameni, potrivit AP. Oamenii au spus că au manifestat împotriva îndemnurilor repetate la vaccinare și au spus că sunt împotriva oricăror măsuri de impunere a vaccinării.

Oamenii au scandat „Libertate, libertate, libertate” și au cântat melodia antifascistă „Bella Ciao”.

Protestatarii au ținut în mâini pancarte care variau de la însemne de extremă-dreapta până la steaguri de ale comunității LGBT. Unii protestatari au folosit fumigene și petarde.

În ultimele zile, au existat marșuri în multe națiuni europene, în timp ce un guvern după altul a înăsprit măsurile.

Poliția olandeză a arestat sâmbătă peste 30 de persoane în timpul tulburărilor de la Haga și alte orașe din Țările de Jos, după violențe mult mai grave.

Proteste violente și în Olanda 

Cinci polițiști au fost răniți, unul grav, în timpul protestelor din Haga față de restricțiile pandemice. Cel puțin 28 de persoane au fost reținute în trei zone ale Olandei.

Cinci ofițeri de poliție au fost răniți în Olanda și cel puțin 28 de persoane au fost reținute în trei zone, în timpul protestelor violente împotriva restricțiilor COVID-19, conform Reuters.

Protestele au continuat pentru a doua zi, sâmbătă seara. Autoritățile olandeze au folosit tunuri de apă, câini și cai pentru a-i risipi pe protestatari.

Tinerii s-au înfuriat și pentru că s-au interzis focurile de artificii de Revelion.

Unele dintre cele mai grave confruntări din noaptea de sâmbătă spre duminică au avut loc la Haga, unde cinci ofițeri au fost răniți, dintre care unul grav, potrivit unui comunicat al poliției.

Poliția a arestat șapte persoane, una dintre ele pentru că a aruncat o piatră în parbrizul unei ambulanțe.

Alte 13 arestări au fost raportate de poliție în două orașe din Limburg, în timp ce proteste au fost semnalate și în provincia nordică Flevoland. Opt persoane au fost reținute în Urk, unde o stație de testare COVID-19 a fost incendiată la începutul acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel