Belgia: Pilule contraceptive pentru pescaruși. Autoritățile se plâng că păsările distrug orașul

Pescărușii de pe Dâmbovița participă la propria defilare
Pescărușii de pe Dâmbovița participă la propria defilare

 Oraşul pitoresc Blankenberge de pe coasta Belgiei este un deschizător de drumuri în lupta contra pescăruşilor care creează neplăceri oferindu-le acestor păsări pilule contraceptive, informează joi The Telegraph. 

În timpul sezonului de clocire, păsările coboară în Blankenberge, faimos pentru căsuţele de pe plajă, falezele simbolice şi cazinourile în stil art deco, scormonind prin pubele şi manifestând un comportament agresiv şi zgomotos. 

Pilulele contraceptive vor fi ascunse în hrana lăsată la vedere, parte a unei strategii care include utilizarea de ouă false pentru a păcăli păsările şi drone pentru detectarea cuburilor. 

Mai multe afişe îi informează pe turişti să nu hrănească pescăruşii cu faimoşii cartofi prăjiţi. 

Autoritățile spun că pescărușii degradează orașul 

Măsura ar putea fi în defavoarea pescăruşilor, însă politicienii locali cred că este necesară pentru conservarea frumuseţii staţiunii litorale, care se laudă cu arhitectura sa în stil belle époque. 

Aceasta va fi o premieră în Europa, a declarat primarul Ivan De Clerck. Ideea în sine nu este nouă. Tehnica a fost deja aplicată în Veneţia şi în Barcelona, însă doar pe porumbei. Nu a fost testată niciodată pe pescăruşi, a adăugat oficialul. 

Vom detecta cuiburile cu ajutorul dronelor şi nu mai putem aştepta deoarece a început sezonul de clocire, a explicat De Clerk după ce ideea a fost susţinută miercuri de consilieri. 

Veterinarii supervizează întregul proces 

Săptămâna următoare, doi veterinari specializaţi în păsări vor veni în oraşul flamand în care se vorbeşte limba olandeză pentru a superviza acest proces. 

În cazul în care ideea se va dovedi una de succes, ar putea fi copiată în Marea Britanie unde pescăruşii agresivi îi terorizează din ce în ce mai des pe turişti, scenele amintind de secvenţe din Păsările, clasicul film horror regizat de Alfred Hitchcock, notează sursa citată. 

Anul trecut, farmaciştii din Cornwall au declarat că au tratat cel puţin un pacient pe săptămână în urma rănilor suferite în urma atacurilor pescăruşilor care se lansau în picaj încercând să le fure cartofii prăjiţi din gură, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel