Belgia, lovită de un val de frig. Temperaturi de până la -15 grade Celsius

Belgia, lovită de un val de frig. Sursa: Pixabay
Belgia, lovită de un val de frig. Sursa: Pixabay

Belgia se confruntă săptămâna aceasta cu un val de frig de origine siberiană care afectează partea de nord a Europei şi care va face ca mercurul termometrelor să coboare până la - 15 grade Celsius în unele părţi ale ţării. 

Temperaturile au scăzut drastic duminică, însoţite pe alocuri de căderi de zăpadă şi au continuat să scadă, astfel încât se aşteaptă ca, luni noapte la Bruxelles, temperatura să ajungă până la - 9 grade C.

Asemenea temperaturi nu s-au mai înregistrat în Belgia din iarna anului 2018, când temperatura maximă a fost de -2 grade iar cea minimă de -18 grade C, un record înregistrat de la primele măsurători meteo din 1901 şi care au doborât anteriorul record din 1904.

"Vremea va fi geroasă cu un cer destul de acoperit. Vor avea loc căderi de zăpadă, semnificative pe alocuri. Temperatura maximă va oscila între -5 grade în nordul ţării şi 0 grade la Gaume (sud)", potrivit Institutul Regal de Meteorologie Belgian.

Circulaţia rutieră, momentan neafectată



În pofida alertelor de zăpadă, mai ales în Flandra (nordul ţării) şi cea mai afectată zonă alături de Bruxelles, nu s-au produs perturbări importante ale circulaţie rutiere.

"Echipele noastre fac tot posibilul pentru a curăţa de zăpadă şi gheaţă pistele de zbor şi pentru a degivra avioanele, cât mai repede posibil. Totuşi, se vor înregistra posibile întârzieri", a informat pe Twitter Aeroportul din Bruxelles.

Potrivit prognozelor meteo, temperaturile se vor menţine sub zero grade pe tot parcursul acestei săptămâni, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel