Belgia amână DOZA 3 și extinde restricțiile. Motivele din spatele deciziilor

Pexels / Belgia amână DOZA 3 și extinde restricțile. Motivele din spatele deciziilor
Pexels / Belgia amână DOZA 3 și extinde restricțile. Motivele din spatele deciziilor

Unele măsuri de combatere a pandemiei au fost continuate în Belgia, în timp ce doza booster este amânată. 

Belgia a reimpus unele măsuri pandemice pe măsură ce cazurile de coronavirus și spitalizările cresc în țară, relatează Euronews. Guvernul a extins purtarea obligatorie a măștilor în spațiile interioare și a încurajat oamenii să fie mai „prudenți”, declarând că nu vor limita activitățile. De asemenea, au extins utilizarea permisului de sănătate, biletul de siguranță COVID-19, la mai multe evenimente.

„Purtarea unei măști nu este întotdeauna ceva foarte confortabil, dar este o metodă foarte utilă și eficientă pentru prevenirea transmiterii virusului”, a declarat prim-ministrul Alexander De Croo într-o conferință de presă. „Este clar că, dacă nu am avea vaccinuri, am fi astăzi într-o situație catastrofală în spitalele noastre”, a spus De Croo la o conferință de presă mai târziu în cursul zilei.

Doze de rapel de vaccin numai pentru persoanele vulnerabile

Pentru moment, dozele de rapel de vaccinuri COVID-19 sunt disponibile persoanelor vulnerabile, a declarat mai devreme premierul De Croo pentru Euronews, afirmând că, pentru moment, a treia doză de vaccinuri nu au fost date publicului larg.

„Pentru publicul larg, am decis să nu o facem, deoarece credem că din punct de vedere etic nu este alegerea potrivită, deoarece beneficiul unei injecții de rapel pentru populația generală din Belgia ar fi mult mai mic decât beneficiul oferit de o primă doză pentru persoanele defavorizate din afara Europei”, a declarat De Croo pentru Euronews. „Deci, în Belgia, am făcut această alegere și pentru moment nu vom apela la rapel, deoarece nu credem că este justificată”.

Țara intenționează să doneze doze de vaccin către țările defavorizate. 

Toți italienii vor primi doze booster din luna ianuarie

Doze de supra-rapel ("booster") ale vaccinurilor anti-COVID-19 vor fi oferite tuturor locuitorilor din Italia începând din luna ianuarie, a anunţat marţi adjunctul ministrului Sănătăţii din această ţară, Pierpaolo Sileri, citat de AFP.

"Foarte probabil, cea de-a treia doză va fi necesară pentru noi toţi", a declarat oficialul italian pentru postul Radio Capital.

În prezent, a treia doză este rezervată în Italia pacienţilor cu patologii grave, persoanelor de peste 60 de ani şi angajaţilor din sănătate. "Este probabil ca cea de-a treia doză să urmeze pentru toţi italienii începând din ianuarie", a anunţat Pierpaolo Sileri.

Italia a înregistrat aproape 132.000 de decese asociate COVID-19 din februarie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel