Belarus: Alegătorii sunt așteptați la urme pentru alegeri parlamentare

belarus
belarus

Cetățenii cu drept de vot din Belarus sunt așteptați, duminică, pentru a alege membrii Parlamentului. Scrutinul este boicotat de marile partide de opoziţie din fosta republică sovietică, ele denunțând numeroasele încălcări ale procedurilor electorale, relatează AFP

Cei aproximativ şapte milioane de alegători din Belarus sunt chemaţi la urne pentru a alege 110 deputaţi ai Parlamentului, la doi ani după controversata realegere a președintelui Alexandr Lukaşenko. Alegerile prezidențiale Belarus, din 2010, în urma cărora Lukaşenko a câștigat cel de-al patrulea mandat, au generat  protestele a mii de oameni, la Minsk, care au denunțat fraude masive la scutin. Belarus este una dintre cele mai închise ţări din Europa, sancţionate de Occident din cauza represiunii contestatarilor regimului.

Cele două principale partide de opoziţie - Partidul Civic şi Frontul Popular Belarus - boicotează alegerile, în semn de protest faţă de numeroasele încălcări ale procedurilor electorale, şi-i sfătuiesc pe alegători să meargă mai degrabă la casele lor de vacanţă sau la pescuit decât să voteze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel