Beke Istvan, acuzat că voia să detoneze o bombă de 1 decembrie, primul interviu. Cum se apără

Beke Istvan, anchetat că dorea să detoneze o bombă de 1 decembrie la Târgu Secuiesc,  vorbește pentru prima oară în presa din România despre cazul său. 

Iată ce spune Beke Istvan, pentru stiri.covasnamedia.ro

"– Totul e o minciună! Nu există nicio convorbire compromițătoare, nu aveam gândul de a pune bomba de 1 Decembrie. La mine acasă, în oraș, între conaționalii mei, lângă statuia lui Gábor Áron – simbolul secuimii –, lângă firma mea, lângă muzeul particular al părinților? Trebuie să fii dement ca să te gândești la așa ceva! Nu mai zic să faci așa ceva. Teoria DIICOT-ului suna cam așa: „Am o problemă cu vecinul de deasupra mea și, ca să-i fac rău, pun o bombă în toaleta mea".

Acea convorbire care este înregistrată e o convorbire de mai mult de trei ore jumate, între prieteni. În prima fază am fost șapte inși la discuție, apoi am rămas cinci. Eram toți la mine în birou. Era o convorbire pur prietenească. Nu era ședință, nu era convorbire telefonică. Din păcate, în dosar convorbirea a fost tradusă greșit, cu rea intenție și în presă a fost publicată la fel. De exemplu, când spune unul din noi că pe 10 octombrie e termenul limită de plată pentru ceva, a fost tradus din limba maghiară în română „Azi e 10 octombrie". De aici s-a preluat data aceea falsă, fiindcă noi nu ne-am întâlnit deloc în acea dată. Apoi, vuia presa că mi-am asumat un ordin de la Szőcs Zoltán că „facem". Or, dacă traducem corect ce spun eu pe înregistrare este „Mai vedem, mai vorbim" – și era vorba de cu totul altceva, nu de făcut bombe sau mai știu eu ce," a spus Beke Istvan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel