Beetle: Volkswagen, decizie ”plină de emoții”

Beetle, ”Broscuța” iconică a producătorului Volkswagen, a cărei producție a început în urmă cu peste 70 de ani, ajunge la capătul drumului.

Volkswagen își încheie producția de Beetle în 2019, închizând ușa pe unul dintre cele mai iconice modele de automobile din lume, anunță BBC. Compania germană a declarat că producția se va încheia la uzina din Mexic în luna iulie, după producția de modele de sărbători.

Beetle își are rădăcinile în Germania nazistă cu crearea unei "mașini a oamenilor" și a atins strălucirea într-o serie de filme de succes Disney, ca un vehicul numit Herbie.

Însă vânzările, în special pe piața americană majoră, au scăzut în ultimii ani.

Volkswagen: O scurtă istorie

Conform BBC, consumatorii din SUA s-au îndreptat din ce în ce mai mult spre mașini mai mari, cum ar fi crossover-urile și vehiculele utilitare sportive. Volkswagen, în urma scandalului emisiilor de motorină și a investițiilor uriașe în vehiculele electrice, declară că va încerca să-și reducă gama de modele, concentrându-se mai mult pe mașinile familiale și electrice.

Compania spune ca modelele finale Beetle vor fi disponibile in stilurile coupe si convertibile. "Pierderea Beetle după trei generații, timp de aproape șapte decenii, va evoca o mulțime de emoții din partea fanilor devotați ai Beetle", a declarat Hinrich Woebcken, director executiv al grupului Volkswagen din America.

Beetle, creat de Porsche

Beetle a fost conceput inițial în anii 1930 de inginerul legendar Ferdinand Porsche - nume care acum este sinonim cu mașinile rapide - la cererea lui Adolf Hitler, care dorea să vadă o mașină ieftină și practică de masă pusă la dispoziția poporului german.

Dar izbucnirea războiului îi va încetini producția, deoarece necesitatea militară avea prioritate.

Planta ar fi grav avariată, apoi a căzut în mâinile forțelor aliate - care, în cele din urmă, au jucat un rol important în repunerea în funcțiune.

Vezi și: Ford, probleme de producție. Zeci de mii de oameni, afectați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel