Becali i-a povestit culisele arestării lui Năstase unui inculpat din "Trofeul Calității"

nastase becali vadim
nastase becali vadim

Omul de afaceri Gigi Becali i-a povestit unui condamnat din "Trofeul Calității" dedesubturile condamnării lui Adrian Năstase.  

Fostul director al Forum Invest, Bogdan Popovici, este în spatele gratiilor, după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare în dosarul "Trofeul Calității". Într-o postare pe blogul său, Popovici povestește o întâlnire pe care a avut-o cu Gigi Becali în biserica Penitenciarului Rahova. Totul s-a întâmplat anul trecut. 

Marele Bărbat

"Eu l-am văzut în carnea și oasele lui adevărate și am vorbit direct cu Însuși Gigi Becali, Marele Bărbat, în toată viața mea cunoscută o singură dată. S-a întâmplat anul trecut, în anul infinit de norocos 2013, în mai, de Paște, când eram încă la închisoarea Rahova, hotelul de șapte stele verzi al celor atinși de respirația atât de profund mirositoare a justiției românești. Vreo patruzeci-cincizeci de oameni foști, acum pușcăriași, unii politici, alții profesioniști, eram în biserica Rahova, neașteptat de credibilă, în mijlocul careului murdar de celule tip cămin de nefamiliști comuniști amărâți cu care seamănă "perla" înghețată tun și des mucegăită a pușcăriilor", scrie Popovici, pe blogul său

Atunci, Gigi Becali abia ajunsese la închisoare, alături de Victor Babiuc și Dumitru Cioflină. Erau condamnați în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Dedesubturile "Trofeului Calității"

Iată momentul în care Popovici s-a întânit cu Becali: 

"Am fost adus printre ultimii. Biserica aproape plină. La mijloc drum de trecere spre altar. În fața altarului Varsanufie. Impunător, potrivește porțile spre cele sfinte. Mă duc hotărât spre locurile din față. Aproape ajung lângă cei mai cucernici. Dintr-o parte îmi taie calea brusc un bărbat. Ochii aprinși de flacăra înălțătoare a momentului. Mâna ridicată tremurător spre boltă. Înlemnesc. Este El Însuși, Gigi, Marele Bărbat. Adus de nici o săptămână împreună cu fostul ministru la apărare-interne și justiție Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major al Armatei Dumitru Cioflină. Condamnați zăpăcitor în dosarul Transferului de terenuri, hotărât în Consiliul Suprem de Apărare al Țării. Transfer hotărât împreună cu președintele statului și șefii serviciilor secrete. Și alții.
Nu apuc să schițez nici un gest de apărare. Nu pot ocoli. De jur împrejur liniște cu ochi iscoditori. Brusc mâna îi coboară din boltă. Mă atinge ușor în capul pieptului. Se aude un gong asurzitor de aramă. Îmi vorbește:
Tu și nevastă-ta sunteți nevinovați. Tot Bucureștiul știa că o să fiți achitați. Trofeul Calității e dosar comandat politic. N-are nici o probă. Trei zile a umblat judecătoarea aia șefă pe la ăilalți să-i facă să semneze și condamnarea voastră. Ce-ai refuzat de ți-au luat nevasta?
Deschid gura să răspund. Zeci de perechi de ochi se apropie. Liniștea mi se strânge în jurul gâtului.
Apare în cale încă un deținut: în vârstă, demn, elegant și celebru. Îmi vorbește. Blând.
Domnule Popovici, condamnarea soției dumneavoastră este o sălbăticie îngrozitoare. Sigur, și a dumneavoastră. Dar un bărbat suportă altfel nedreptatea. Condamnarea doamnei este însă fascism criminal. Spuneți-i din partea noastră să reziste. Să fiți tari în continuare, se va face și dreptate într-un final. Tot respectul.
Închid gura. Gust de lumânări arse. Lângă mine Însuși El confirmă cu mare străpungere făcându-și cruci largi:
— Da, da. Doamne miluiește!"

Din scrierea lui Popovici nu lipsesc nici alte personaje precum fostul senator Cătălin Voicu, Adrian Năstase, Corneliu Iacobov, Dumitru Cioflina, Victor Babiuc sau fostul procuror Max Bălășescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel