Bebeluș mort de meningită la Timișoara

Un copil de opt luni a murit, iar altul de patru luni este internat într-un spital din Timişoara, ambii minori din oraşul Uricani, în Valea Jiului, fiind diagnosticaţi ca suspecţi de meningită, a declarat vineri medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Primul caz de îmbolnăvire a fost constatat la copilul de patru luni, care iniţial a fost internat la spitalul din Lupeni, iar apoi a fost dus la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Bolnavul a fost transferat, pe 27 mai, la secţia de Pediatrie şi apoi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Timişoara.

"Copilul a fost diagnosticat cu meningită purulentă. S-a făcut o puncţie rahidiană, iar lichidul cefalo-rahidian avea un aspect purulent. La examenul microscopic s-au determinat coci gram negative. Meningococul face parte din familia cocilor gram negative, dar diagnosticul nu este pus definitiv pentru că nu sunt terminate încă analizele. Copilul este sub tratament, cu evoluţie stabilă", a arătat medicul şef al DSP Hunedoara.

Al doilea copil, în vârstă de opt luni, a fost internat iniţial la spitalul din Lupeni şi transferat apoi la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Pe drum, copilul a intrat în stop cardio-respirator, i s-au făcut manevrele de resuscitare, însă a decedat la UPU Petroşani.

"Pe drum i s-au făcut manevrele de resuscitare, care au continuat şi în UPU Petroşani sub îndrumarea unui medic ATI şi a unui medic pediatru. Din păcate, după 45 de minute s-a declarat decesul", a menţionat dr. Cecilia Birău.

Diagnosticul în cazul acestui copil este de suspiciune de meningo-encefalită, urmând ca diagnosticul final să fie pus după efectuarea examenului anatomo-patologic, care este în lucru.

DSP Hunedoara a luat legătura cu medicul de familie al copilului, fiind administrat preventiv tratamentul cu antibiotic necesar în asemenea cazuri. 

Vezi și: Pintea: Meningita depistată la pacienta din Argeş nu este de acelaşi tip cu meningita elevei de la Colegiul Lazăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel