Bebeluș de 5 luni, ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral GRAV. Polițiștii au întocmit un dosar PENAL

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Polițiștii și asistenţii sociali de la Protecţia copilului din Galaţi fac cercetări în cazul unui bebeluş de cinci luni care a ajuns la spital cu un traumatism cranio-cerebral. 

Se pare că bebelușul se afla în grija mătușii, mama sa fiind plecată în străinătate. Băieţelul de 5 luni a fost luat cu ambulanţa de la casa mătuşii sale şi dus la Spitalul de Copii Sf. Ioan din Galaţi, scrie Digi24.ro. Pentru că se afla în stare gravă și avea nevoie de o intervenție chirurgicală, a fost transportat la București. Acum oamenii legii au deschis un dosar penal și încearcă să afle ce a pățit copilul.

"Starea generală a fost gravă încă de la primirea în serviciul nostru. În urma investigațiilor imagistice s-a evidențiat un hematom subdural mare, cu efect masiv de masă și cu herniere, motiv pentru care a fost transferat de urgență la spitalul Grigore Alexandrescu, secția neurochirurgie.", a explicat Iuliana Moraru, director medical la Spitalul de Copii Galaţi.

Protecţia copilului îi caută pe părinți

Asistenții de la Protecția copilului  susțin că familia nu se afla la evidență.

"Încercăm să luăm legătura cât mai repede cu membrii familiei, respectiv mama, tata sau alte rude şi încercăm să înțelegem ce s-a întâmplat. O să încercam instituirea unei măsuri de protecție specială pentru copil, în situaţia în care mediul familial se dovedește a fi unul nepotrivit pentru sănătate și evoluția lui ulterioară.", a declarat Tania Calcan, purtător de cuvânt DGASPC Galaţi.

"A fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt, în urma rezultatelor acesteia și a expertizei medico-legale urmând a se concluziona dacă în cauză este vorba despre săvârșirea unei fapte de natură penală.", a precizat Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel