Bea dimineața apă caldă cu turmeric, dacă vrei să slăbești. Băutura aduce zeci de beneficii organismului

Bea dimineața apă caldă cu turmeric, dacă vrei să slăbești. Băutura aduce zeci de beneficii organismului. Sursa foto: freepik.com
Bea dimineața apă caldă cu turmeric, dacă vrei să slăbești. Băutura aduce zeci de beneficii organismului. Sursa foto: freepik.com

Majoritatea persoanelor știu că un pahar cu apă caldă curăță organismul din interior, elimină toxinele din sistemul digestiv, crește metabolismul, curăță pielea. 

Dacă vei adăuga turmeric în apă, beneficiile  se vor dubla. Adăugarea acestui condiment puternic în apa caldă este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a aduce beneficii sănătății.  

Beneficiile consumului de apă caldă cu turmeric dimineața:

Un impuls pentru sistemul imunitar. Lipopolizaharidele (endotoxine) din turmeric întăresc sistemul imunitar al organismului și reduc riscul infecțiilor. Consumul regulat de apă cu turmeric, în special în lunile de iarnă, protejează organismul de viruși.

Îmbunătățește digestia. Turmericul stimulează vezica biliară să producă enzime digestive care ajută organismul să digere alimentele. Când începi ziua cu apă cu turmeric, pregătești sistemul digestiv pentru a digera corect alimentele.

Cinci alimente pentru micul dejun care scad colesterolul

Menține nivelul zahărului în echilibru. Turmericul ajută organismul să proceseze corect zahărul din alimente. Această proprietate a turmericului este foarte utilă persoanelor cu diabet. 

Ajută în lupta împotriva excesului de greutate. Consumul de apă cu turmeric previne acumularea de grăsime în organism. Este foarte benefic pentru procesul de pierdere în greutate. 

Reduce inflamația. Apa cu turmeric oprește inflamația și previne deteriorarea țesutului articular. Previne sau ameliorează durerile articulare și artrita. Prin urmare, pentru persoanele cu artrită, un pahar de apă caldă cu turmeric este un început genial de zi. 

Îmbunătățește culoarea pielii. Turmericul are un efect pozitiv asupra sănătății pielii, fiind un  purificator natural de sânge. Îndepărtează toxinele din sânge și are o proprietate antioxidantă, care protejează pielea de daunele radicalilor liberi și îi oferă o culoare naturală frumoasă.

Consumă nouă produse și vei scăpa de stres și de anxietate. Lista completă

Turmericul protejează celulele creierului. Turmericul reduce șansele de a dezvolta boala Alzheimer. Oamenii de știință au descoperit că curcumina, găsită în turmeric, contracarează simptomele bolii Alzheimer prin blocarea formării beta-amiloidului, o substanță proteică despre care se crede că provoacă pierderea celulelor și a țesuturilor. În plus, turmericul reduce și inflamația țesuturilor nervoase. 

Reduce riscul de cancer. Consumul regulat de turmeric poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta cancer. Turmericul este una dintre cele mai bune metode de a preveni tumorile cauzate de expunerea la radiații. 

Vrei să trăiești 100 de ani? Iată ce trebuie să mănânci

Asigură sănătatea inimii. Turmericul este asociat cu scăderea colesterolului și prevenirea aterosclerozei, adică acumularea de grăsimi pe artere, care poate duce la accident vascular cerebral sau atac de cord. Turmericul luptă împotriva cheagurilor de sânge care se dezvoltă pe pereții arterelor.

 

În ce proporții trebuie folosit turmericul?

O linguriță de pudră de turmeric diluată într-un pahar de apă fierbinte sau la temperatura camerei este mai mult decât suficientă pentru o zi. De asemenea, poți adăuga turmeric în apă cu lămâie și miere.

Care sunt beneficiile apei cu lămâie: 5 proprietăți principale

Dacă este posibil, adaugă și un praf de piper negru  în apa de turmeric. Piperul negru crește biodisponibilitatea curcuminei de 1000 de ori datorită piperine.

Poți încerca și prepari și lapte cu turmeric, care calmează corpul și simțurile. Dimineața, când bei apă cu turmeric, te asiguri că organismul tău primește proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene.  

Apa cu turmeric nu poate fi consumată de persoanele care au boli biliare, gastrită sau ulcer. Și femeile însărcinate ar trebui să evite să ia turmeric, deoarece poate avea un efect stimulator asupra uterului. De asemenea, dacă ai probleme digestive, cum ar fi boala de reflux gastroesofagian, discută cu medicul înainte de a utiliza turmeric.

Mergi și slăbește: un antrenor de fitness a dezvăluit secretul luptei împotriva kilogramelor în plus

Prea mult turmeric poate provoca dureri de stomac. Discută întotdeauna cu medicul pentru a te asigura că nu există contraindicații pentru consumul acestui condiment.  În absența contraindicațiilor, doza zilnică medie este de 2-2,5 grame de trumeric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel