BBC scade salariile vedetelor sale, cu 7,6 milioane de euro

Veste tristă pentru vedetele celui mai mare radiodifuzor public din lume, BBC. Compania vrea să scadă cu 7,6 milioane euro salariile prezentatorilor-vedetă, banii economisiți urmând a spori investițiile în domeniul producției de seriale dramatice.

Potrivit dailymail.co.uk, anunțul urmează să fie făcut marți, cu ocazia raportului anual al grupului media, de către Tony Hall, directorul general al BBC.

Astfel, salariile totale ale vedetelor companiei vor scădea de la 200 milioane de lire sterline (252,6 milioane euro) la 194 milioane de lire sterline (245 milioane euro) în 2014.

Anunțul survine la doar câteva zile după ce James Harding, directorul de ştiri al BBC, a anunțat că BBC News va desfiinţa 415 posturi şi va face restructurări de personal, pentru a investi mai mult în jurnalismul digital. Potrivit The Guardian, 500 de angajaţi vor fi afectaţi de aceste reduceri care vor facilita economii anuale de 48 de milioane de lire sterline.

Citește și BBC desființează 415 posturi

BBC a fost aspru criticat pentru sumele mari plătite prezentatorilor săi precum Jeremy Clarkson și Graham Norton, considerate printre cele mai mari salarii.

Începând cu anul 2009, salariile vedetelor de la BBC au fost reduse cu 15%.


Raportul pe care urmează să îl prezinte Tony Hall ar urma să arate faptul că numărul celor mai bine plătiți salariați ai BBC, cu salarii de peste 100.000 de lire sterline, a scăzut pentru al patrulea an consecutiv, în timp ce numărul managerilor de nivel superior a fost redus cu 8% anul trecut.


De asemenea, suma plătită de radiodifuzorul de top vedetelor sale a fost redusă cu mai bine de 6 milioane de lire sterline anul trecut.

Printre vedetele care au părăsit postul public britanic în ultimul an s-a aflat și Susanna Reid, prezentatoarea emisiunii matinale de la BBC, care s-a alăturat echipei televiziunii ITV, unde prezintă "Good Morning Britain" și pentru care primește un salariu de 400.000 de lire sterline pe an.

În iunie, un alt prezentator-vedetă de la BBC, Jeremy Paxman, prezentatorul buletinului informativ "Newsnight" a demisionat. El primea un salariu anual de 500.000 de lire sterline (631.500 euro pe an).

Potrivit sursei citate, Tony Hall ar urma să anunțe și că BBC își va respecta angajamentele și va continua să producă popularele seriale "Sherlock" si "Happy Valley", în ciuda reducerii cu 26% a finanțării publice pentru radiodifuzorul național britanic în ultimii șase ani, scrie Mediafax.


Tony Hall, va anunța, de asemenea, BBC ar putea crește cu 4% fondurile pe care le va cheltui în producția de noi conținuturi media în următorii trei ani.


Presa britanică spune că printre prioritățile postului BBC se vor afla serialele dramatice, buletinele de știri și artele.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel