BBC: Rona Fairhead, primul președinte-femeie al televiziunii publice britanice

Într-o perioadă de transformări și reduceri bugetare, BBC marchează o premieră. Viitorul președinte al BBC Trust, consiliul de administrație al televiziunii publice britanice, va fi o femeie.

Rona Fairhead, fost președinte al grupului 'Financial Times', a fost desemnată ca viitor președinte al BBC Trust, consiliul de administrație al televiziunii publice britanice, anunță Reuters și EFE, potrivit Agerpres.

Confirmarea în funcția de la BBC se va face după ce Rona Fairhead va participa, la 9 septembrie, la o audiere în Comisia parlamentară pentru Cultură, Mass-media și Sport din parlament.

"BBC este o importantă instituție britanică, plină de oameni talentați și mă simt onorată să devin președinte al BBC Trust", a declarat Rona Fairhead, subliniind că este conștientă de dimensiunea "uriașă a postului".

Citește și BBC desființează 415 posturi

Rona Fairhead, în vârstă de 53 de ani, a fost recomandată de ministrul britanic al culturi, Sajid Javid, pentru a succede lui Christopher Patten, care, la 70 de ani, s-a retras în luna mai, din motive de sănătate, de la conducerea British Broadcasting Corporation (BBC).

Viitorul președinte al BBC a fost implicată și în conducerea băncii HSBC și a companiei Pepsi Cola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel