BBC: Bucureşti, cea mai periculoasă capitală din Europa. Nu infracţionalitatea e problema

Bucureşti, cea mai periculoasă capitală din Europa. Sursa: Pixabay
Bucureşti, cea mai periculoasă capitală din Europa. Sursa: Pixabay

Reporterii BBC consideră că Bucureşti, capitala României, este cea mai periculoasă capitală din Europa. Iar motivul nu este rata infracţionalităţii.

Britanicii susţin că viaţa bucureşteanului de rând este pusă în permanenţă în pericol de starea precară a clădirilor, multe dintre ele riscând să se dărâme în cazul unui cutremur serios, însă autorităţile nu au făcut şi nu fac nimic, deşi sunt conştiente de acest risc.

Multe dintre clădirile din Capitală nu respectă legile de bază şi reglementările privind construcţiile, informează BBC  Din acest punct de vedere, situaţia este de neimaginat şi este unică la nivel european. 

Britanicii mai amintesc de celebra „bulină roşie” cu care au fost marcate mai multe clădiri considerate periculoase, însă de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Deşi capitala României şi-a schimbat recent conducătorii, nici noul primar general nu pare preocupat de această problemă. Printre cele mai expuse imobile se numără „căminele de nefamilişti”, numite şi „case pentru cei fără familie”, amintesc englezii. Acestea au fost construite în anii regimului Ceauşescu pentru a găzdui temporar muncitori aduşi di mediul rural şi oameni care trăiau singuri, scrie Adevărul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel