Bazilica San Paolo din Roma, ocupată de romi

[] []

22 apr 2011 / 20:05
Salveaza PDF Comentarii
roma
Descriere foto: roma

Peste 100 de romi de origine română, evacuaţi în cursul dimineţii dintr-o tabără de nomazi din Roma, au ocupat Bazilica San Paolo din capitala Italiei, informează Il Giornale, în ediţia online. Aproximativ 100 de romi au intrat în cursul după-amiezii în Bazilica San Paolo din Roma, intenţionând să rămână în catedrală, unde şi-au adus şi bagajele.

Referindu-se la această situaţie, Claudio Graziano, reprezentantul organizaţiei de asistenţă socială Arci, a declarat: "La Bazilică vor veni şi alţi romi dintre cei evacuaţi în ultimele zile. Ocuparea unei catedrale este un gest extrem pentru a solicita soluţii locative în afara taberelor de nomazi. Nu vor pleca de aici până nu vor primi". La rândul său, primarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat că mulţi dintre romii evacuaţi vineri sunt infractori. "Am identificat 161 de persoane, dintre care 67 la sută sunt infractori. Nu este adevărat că nu au unde să locuiască. Mulţi au case în ţara de origine şi vin la Roma nu din cazua situaţiei disperate, ci pentru că speră să aibă venituri mai mari, chiar şi obţinute ilegal", a spus Alemanno.

De altfel, presa  italiană a relatat că 300 de romi de origine română au fost evacuaţi în cursul operaţiunii de vineri dimineaţă. Operaţiunea de identificare a romilor şi pentru demolarea barăcilor amplasate ilegal a început vineri dimineaţă, în tabăra din zona Cluniacensi (Casal Bruciato). La faţa locului au fost prezenţi membri ai organizaţiilor specializate în integrarea romilor, dar şi consilierul Primăriei responsabil de Siguranţa Publică, Giorgio Ciardi. "Celor aproximativ 300 de locatari ai taberei - dintre care 60 la sută sunt minori - li s-a propus repatrierea în România pe banii autorităţilor municipale, dar preferă să plece pe cont propriu, pentru că dacă ar fi expulzaţi nu ar mai putea reveni în Italia", a explicat Ciardi.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27