Baze sportive de ultimă generație în Sectorul 1

Primăria Sectorului 1, Comitetul Olimpic Român și Inspectoratul Școlar al Municipiului București au semnat  un parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii olimpice din această zonă administrativă. 

Sportul recreativ și cel de performanță vor beneficia de baze dedicate pentru pregătirea elevilor, dar și a viitorilor campioni.

Până în prezent, cele șase sporturi incluse în proiect sunt: judo, scrimă, natație, atletism, rugby și polo. Federațiile sportive vor oferi know-how, prin antrenori și colective tehnice.

În perioada următoare se vor identifica terenurile pentru amplasarea noilor baze sportive. În urma acordului, se vor înființa în Capitală noi școli sportive. Primarul Sectorului 1 are discuții cu Ministrul Tineretului și Sportului pentru înființarea unei instituții de învățământ de acest tip în zona Ștrandului Tineretului.

Semnatarii parteneriatului, Inspectorul General Adjunct, Liliana Maria Toderiuc, Președintele Comitetului Olimpic Român, multiplul campion olimpic la scrimă Mihai Covaliu, și Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au subliniat importanța practicării sporturilor de către copii și adolescenți.

[citeste si]

"Investițiile în bazele sportive noi înseamnă investiții în viitorul copiilor noștri care, prin practicarea unui sport, se vor dezvolta armonios și vor sta departe de viciile lumii moderne. În plus, prin acest parteneriat se creează premisele ca Sectorul 1 să devină principala pepinieră de campioni olimpici a României", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

De asemenea, acest model de colaborare între cele trei instituții se dorește a fi un model de bune practici pentru ceilalți primari bucureșteni, dar și pentru cei din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel