Baza militară rusă de la Polul Nord (VIDEO). Aeronave militare și soldați staționați

Captură YouTube - CNN
Captură YouTube - CNN

Rusia a construit o bază militară aproape de Polul Nord, unde sunt staționați aproximativ 150 de soldați, iar nenumărate aeronave militare sunt staționate. 

De curând, Rusia a realizat lucrări de expansiune la baza sa militară din Nagurskoye, în special la pista de aterizare, care în prezent are o lungime de 3,5 kilometri, făcând astfel posibilă aterizarea avionului cu patru motoare Ilyushin Il-76 în arhipelagul Franz Iosef. Palma de pământ stăpânită de Rusia se află la Polul Nord, dincolo de limita zonei arctice din nord. Baza militară este o mărturie solidă a forței militare ruse arctice, ce se află într-o continuă expansiune. 

La baza militară se opresc nenumărate avioane de luptă pentru a se realimenta, după patrulele deasupra Polului Nord. Tot de la această bază militară, bombardierele TU-95 „Urs” pot opera, confirmă maiorul Igor Churkin. Tot acesta a afirmat că orice navă militară poate ateriza și staționa la baza militară arctică. 

Accesul jurnaliștilor CNN în baza militară este un lucru excepțional, gestul fiind interpretat ca o etalare de forțe înaintea întrunirii Consiliului Arctic. Anul acesta, Rusia urmează să preia președinția acestui Consiliu. Construcția Trifoiului Arctic s-a finalizat în 2017 și se află la 257 kilometri de baza NATO din arhipelagul Svalbard, Norvegia. Baza poate adăposti 150 de militari, care datorită tehnologiei din dotare pot fi autosuficienți. 

Baza militară a fost construită cu scopul de a marca prezența rusă la Poli, pentru a asigura viitorul țării și a populației, susține Vladimir Putin.

Întrunire la nivel militar

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a îndemnat joi statele din zona Arcticii să reia întâlnirile militare la nivel înalt, pe fondul creşterii tensiunilor în regiune, şi şi-a exprimat preocuparea faţă de desfăşurarea de trupe străine în Norvegia, în apropiere de graniţa rusă, relatează Agerpres, citând Reuters.

"Este important să extindem relaţiile pozitive pe care le avem în Consiliul Arctic pentru a cuprinde şi sfera militară", a punctat Lavrov, într-un discurs susţinut în cadrul reuniunii Consiliului Arctic din capitala islandeză Reykjavik.

Vezi și: O reuniune militară a țărilor din zona arctică este solicitată de Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel