Baza "Cireşarii": Sorin Cîmpeanu a înaintat propunerea de colaborare cu Primăria

Foto: Clotilde Armand Facebook
Foto: Clotilde Armand Facebook

După o lungă perioadă de timp, Ministerul Educației a decis ca anul acesta, începând de la 1 iunie, Baza Cireșarii să fie redeschisă publicului.

Ministerul Educației a transmis astăzi, 20 iunie, Primăriei Sectorului 1 București, proiectul de protocol având ca obiect reglementarea accesului membrilor comunității locale în spațiile de recreere ale unității conexe de învățământ Clubul Copiilor - Baza „Cireșarii” (str. Hermann Oberth nr. 2, sector 1, București). "Ministerul Educației s-a implicat și se implică activ în susținerea activității educaționale derulate prin intermediul unităților conexe de învățământ. În contextul în care susținem nevoia deschiderii acestor unități către comunitățile locale, am propus Primăriei Sectorului 1 o formulă de colaborare în privința programului de activitate din Baza „Cireșarii”. Ne manifestăm convingerea că eforturile Ministerului Educației de a deschide Clubul Copiilor – Baza „Cireșarii” către comunitatea locală vor avea un răspuns pozitiv din partea doamnei primar Clotilde Armand, reușind astfel, în îndeplinirea obligațiilor legale, să sprijine accesul comunității locale în spațiile de recreere aparținând acestei unități conexe de învățământ" a comunicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Amenajări moderne şi dotări în conformitate cu standardele UE

Ministerul Educației recunoaște că Baza Cireșarii a fost lăsată în paragină în ultimii ani, dar în urma unui parteneriat pro bono cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, au fost realizate lucrări de întreținere și modernizare care au schimbat radical starea Bazei Cireșarii. A fost amenajat terenul de fotbal cu gazon natural, inclusiv sistemul de drenaj și irigații, precum și foraje necesare alimentării cu apă pentru irigații. În urma amenajărilor copiii pot beneficia de activități sportive și recreative pe un teren de sport cu gazon natural, un teren de minifotbal cu gazon sintetic (recent reabilitat), terenuri de tenis și baschet (în curs de reamenajare și dotare corespunzătoare), precum și de spații verzi și alei mai bine întreținute, fiind evacuate toate deșeurile generate de amenajările efectuate. Au fost amenajate terenul de sport cu gazon natural, unul de minifotbal cu gazon sintetic (recent reabilitat), terenuri de tenis și baschet (în curs de reamenajare și dotare corespunzătoare), precum și de spații verzi și alei mai bine întreținute, fiind evacuate toate deșeurile generate de amenajările efectuate.

Acces gratuit

În perioada vacanțelor școlare, accesul vizitatorilor este permanent, cu excepția zilelor în care se desfășoară activități educaționale. Înscrierea şi frecventarea cursurilor în cadrul unităţii de învăţământ sunt gratuite iar accesul este nediscriminatoriu la cursurile organizate în cadrul cercurilor de specialitate. Baza Cireșarii este o unitate de învățământ coordonată educațional şi administrativ de către Ministerul Educației, dedicată activităților instructiv- educative prin care se aprofundează și se diversifică cunoștințe, se formează, se dezvoltă și se exersează competențe potrivit vocației și opțiunii copiilor și se valorifică timpul liber al copiilor prin implicarea lor în proiecte educative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel