Băutura pe care dacă o bei înainte de somn ARZI CALORII

Băutura pe care dacă o bei înainte de somn ARZI CALORII / Foto: Pixabay
Băutura pe care dacă o bei înainte de somn ARZI CALORII / Foto: Pixabay

Află în articol care este băutura pe care dacă o bei înainte de somn te-ar ajuta să arzi caloriile.

Se pare că dacă bei o anumită băutură poți să slăbești în somn. Nu, nu este vorba despre vreo licoare preparată din zeci de ingrediente sofisticate, ci de una foarte ușor găsit în magazine. Un studiu efectuat de Universitatea de Stat din Washington în iulie 2015 a arătat că vinul roșu te poate ajuta să slăbești, scrie Realitatea.net, citând news.wsu.edu.

Cum te ajută să slăbești

Vă întrebați cum este acest lucru? Cercetătorii susțin că un compus care se află în vin, mai exact resveratrolul, cunoscut și ca o sursă naturală a longevității, contribuie la transformarea „grăsimii albe” în „grăsime brună”, care este mai ușor de dat jos. De asemenea, un alt studiu efectuat în 2012 a ajuns la concluzia că vinul băut seara îți taie pofta de mâncare. Astfel, nu mai ești tentată să mănânci alte gustări seara, iar asta te ajută să îți menții silueta și chiar să slăbești.. Totuși, trebuie să știi că acest studiu a fost efectuat pe albine, nu pe oameni.

Ce este resveratrolul

Resveratrolul este un compus chimic natural, care se găsește în coajă strugurilor roșii, potrivit oamenilor de știință. El se găsește și în plantă numită iulisca (polygonum cuspidatum), în alunele de pământ, în afine și în alte fructe de pădure. Este un antioxidant puternic produs de plante, pentru a se putea proteja de anumiți factori din mediul înconjurător, scrie Doc.ro.

Ingredientul activ din vinul roșu se găsește și în unele fructe de pădure și în unele tipuri de semințe, iar studiile efectuate pe animale au descoperit că acest compus poate ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, probabil prin faptul că interacționează cu genele numite SIR2 și SIRT1 (sirtuine). Totuși, chiar dacă există unele dovezi științifice cum că resveratrolul activează anumite gene care țin la distanță bolile asociate cu îmbătrânirea, nu este clar dacă acest compus ar avea efecte similare în cazul oamenilor. Oamenii de știință spun că sunt necesare mai multe studii în această privința pentru a demonstra acest efect minune al resveratrolului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel