Bătrânică din Constanța, dată în urmărire prin Europol

Florica Curt, o româncă în vârstă de 82 de ani, a fost adusă la cerșit in Spania de doi cetățeni de origine turcă din Constanța. 

Bătrânica a fost pusă să cerşească în zona centrală a Madridului (Plaza del Sol) şi dormea în scara unui bloc.

O româncă a anunţat FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa), care a contactat Poliţia Spaniolă si Consulatul Romaniei de la Madrid.

Poliţia s-a deplasat, a legitimat-o şi următoarea zi urma să interogheze presupuşii explotatori.

Doar că între timp, femeia în vârstă de 82 de ani a dispărut.

Poliţia Spaniolă a dat-o în căutare prin Europol şi a rugat FADERE să mediatizeze cazul, în speranţa că poate aşa vor reuşi să o localizeze.

În astfel de cazuri, când rețelele de cerșetori se simt incolțite, obişnuiesc să schimbă imediat orașul sau chiar țara pentru a li se pierde urma şi a-şi putea continua activitatea. 

FADERE face apel către toţi românii să anunţe de urgenţă  cel mai apropiat post de poliţie, dacă au văzut bătrânica din fotografie.

“Românii din diaspora se ajută intre ei intotdeauna când este nevoie. De fiecare dată cand un român moare si familia vrea sa il repatrieze in țară, românii doneaza bani si ajută familia. Sunt și ocazii in care unii trec prin boli cumplite și după apelurile făcute pe rețelele de socializare sau prin presă, românii din diaspora se ajută intre ei. 

Sper ca și de această dată sa ne mobilizăm și să o ajutăm ajutăm pe această femeie chinuită la o venerabilă vârstă", a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.

 

[citeste si]




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel