Bătrâni înşelaţi prin metoda "se schimbă banii"

Un bărbat din municipiul Hunedoara a fost reţinut de poliţişti după ce a înşelat mai multe persoane în vârstă, cărora le spunea că trebuie să-şi verifice banii din casă pentru că bancnotele pe care le deţin ar urma să iasă din circulaţie şi vor fi înlocuite cu altele, noi.

Suspectul, în vârstă de 63 de ani, este acuzat de comiterea infracţiunilor de furt şi înşelăciune şi va fi prezentat miercuri magistraţilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara cu propunere de arestare preventivă, prejudiciul calculat de poliţişti fiind de peste 88.000 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Una dintre victimele suspectului este un bătrân de 76 de ani, care a rămas fără 3.000 de euro după ce a crezut că trebuie să-şi schimbe valuta din casă. El a primit, la schimb, 3.000 de dinari iugoslavi, în bancnote ieşite din circulaţie.

Un alt păgubit are 85 de ani şi a rămas fără 9.300 de euro şi 10.000 de lei, după ce a crezut că "se schimbă banii" şi a acceptat să verifice seriile bancnotelor din economii împreună cu suspectul. "Partea vătămată a adus în bucătăria locuinţei mai multe plicuri ce conţineau diferite sume de bani în lei şi valută şi, împreună, au verificat seriile bancnotelor. Ulterior, după plecarea bărbatului, a constatat că persoana necunoscută, profitând de neatenţia sa, i-a sustras 9.390 euro şi 10.000 lei", a arătat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Suspectul mai este acuzat de comiterea unui furt dintr-o locuinţă, de unde ar fi sustras peste 24.000 de lei. Poliţişti continuă cercetările în cauză.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel