Bătrână amendată după ce a ieșit să cumpere o pâine. Cum explica Poliția amenda de 500 de lei

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

O femeie din Giurgiu a fost amendată de polițiști pentru că a ieșit să își cumpere o pâine. Autoritățile susțin că nu au făcut decât să aplice Ordonanța Militară. 

Tanti Leontina are 65 de ani și o semipareză. Este din Giurgiu și trăiește lunar cu o pensie de 700 de lei. Polițiștii au sancționat-o, pentru că a ieșit din casă pentru a-și cumpăra pâine, cu o amendă în valoare de 500 de lei, relatează România TV. În același timp un alt bărbat care se afla în fața blocului și consuma bere a primit doar un avertisment pentru că ar fi fost rudă cu oamenii legii. 

”Eu sunt singură, nu are cine să aibă grijă de mine. Am o pensie de 700 și am primit amendă 500”, a declarat tanti Leontina la România TV. 

Ce spun oamenii legii

Contactat de România TV, comisarul șef de la Poliția Giurgiu a dat de înțeles că femeia a depășit timpul alocat în care vârstnicii pot ieși afară din casă: 

”Aspectele pe care le-ați prezentat și care mi-au fost solicitate în cursul acestei zile, vă pot preciza că într-adevăr persoana respectivă a fost depistată pe data de 28 martie, în jurul orei 13:30, în municipiul Giurgiu, aflându-se în afara locuinței, nu a putut face dovada că se deplasează în una din excepțiile prevăzute de Ordonanță.”

La pâine nu este excepție?

Prezentatoarea România TV, Andreea Crețulescu, l-a întrebat pe Cristian Șuță dacă pentru a merge să cumperi o pâine nu este o excepție prevăzută de Ordonanța Militară. 

”Nu. Deci Ordonanța Militară prevede că persoanele care au împlinit deja vârsta de 65 de ani se pot deplasa în afara locuinței într-un anumit interval orar. (...) Colegii mei nu au făcut decât să aplice Ordonanța Militară. Referitor la acest caz nu cunosc circumstanțele”, a declarat Cristian Șuță, comisar șef la Poliția Giurgiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel