Bătrân de 87 de ani, găsit în zona unei mlaştini din Slatina. Era dispărut de trei zile și aștepta să fie salvat - VIDEO

Bătrân de 87 de ani, găsit în zona unei mlaştini din Slatina / Foto: Pixabay
Bătrân de 87 de ani, găsit în zona unei mlaştini din Slatina / Foto: Pixabay

Un bătrân de 87 de ani a fost găsit în zona unei mlaștini din Slatina, după ce fusese declarat dispărut în urmă cu trei zile.

Un bărbat de 87 de ani, din Slatina, a fost salvat de pompierii militari, după ce a fost găsit într-o mlaştină de la marginea oraşului. Bătrânul a dispărut de acasă marţi, dar familia a anunţat poliţia abia miercuri seară. Forțele de ordine s-au mobilizat și au pornit în căutarea bărbatului. Bătrânul a fost găsit la aproximativ 18 ore din momentul în care fiul acestuia i-a anunţat dispariţia, scrie realitateadeolt.net. Se pare că acesta căzuse într-o râpă și nu a mai putut ieși singur de acolo. A zăcut trei zile în așteptarea ajutoarelor. Din fericire, a fost găsit în viață.

„Bărbatul a fost găsit în zona de periferie a municipiului Slatina, căzut într-o râpă, cu vegetație înaltă și apă, fiind extras și preluat de paramedicii SMURD și echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Paramedicii SMURD au coborât la bătrân pentru a-i acorda primul ajutor. Ulterior el a fost transportat la UPU.

„Pacientul, în vârstă de 87 de ani, a fost adus într-o zonă sigură de echipajele de pompieri și preluat de cadrele medicale, conștient, cu hipotermie. Acesta a fost transportat la UPU Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Deocamdată nu se știe cum a ajuns bătrânul în acea zonă pustie. 

Bătrânul care și-a căutat fratele prin frig și ploaie, timp de trei zile

Reamintim că un bărbat de 69 de ani, din Moldova, a plecat să-și caute fratele în zona orașului Câmpia Turzii, la sfârșitul lunii aprilie. Cazul acestuia a impresionat multă lume. Știa că  fratele său este într-un sat, dar nu avea mai multe informații. Bărbatul s-a certat cu familia din Moldova și avea nevoie de sprijinul fratelui său, pe care nu l-a mai văzut de peste 6 ani.

”Singura informație pe care o știa era că fratele său se află undeva într-un sat din împrejurimile orașului Câmpia Turzii. S-a urcat în tren, a ajuns la destinație și de aici a început calvarul pentru bătrânel. Nu avea telefon mobil, nu cunoștea pe nimeni, nu avea mâncare, ci doar dorința de a se reuni cu fratele său. A hoinărit 3 zile și 3 nopți prin împrejurimi, întrebând în stânga și în dreapta despre fratele său, însă nimeni nu îl cunoștea.

Salvarea sa a venit din partea lui Mihai și Vlad care erau în patrulare pe raza localității Tritenii de Jos și care l-au găsit mergând fără vreo direcție pe drumurile din proximitate. Imediat colegii și-au dat seama că e vorba despre o persoană vulnerabilă, motiv pentru care l-au abordat și au aflat povestea de viață a bărbatului”, au transmis atunci cei de la Sindicatul Europol, conform stiridecluj.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel