Bătălia pentru Ucraina, faza finală: bombardamente la Donețk

Foto: theaviationist.com
Foto: theaviationist.com

Lupta pentru regiunea ucraineană estică Donețk a intrat în faza finală. În premieră, aviația Ucrainei a bombardat o fortăreață a separatiștilor.

În noaptea de marți spre miercuri, două avioane ucrainene au atacat o fortăreață a separatiștilor pro-ruși din Donețk. Corespondentul Der Spiegel în zona de conflict relatează că aeronavele au zburat la joasă altitudine și au lansat mai multe rachete. Nu au existat victime.

Tragedia aviatică din 17 iulie a readus din nou situația din Ucraina în centrul atenției mediatice, atenție care însă a slăbit la scurt timp după prăbușirea zborului MH17. Între timp, încleștarea continuă în Estul Ucrainei, iar ONU avertizează că situația umanitară se deteriorează grav, peste 1.300 de persoane fiind ucise de la începutul confruntărilor.

Putin ordonă răzbunare, Polonia se teme de invazie

Corespondenții aflați în Ucraina susțin că noaptea trecută s-au purtat lupte grele în Donețk. S-au auzit focuri de artilerie, iar AFP scrie că au existat cel puțin doi morți, ambii civili.

Armata ucraineană încearcă să avanseze sistematic și să recapate în întregime controlul asupra orașului.

Actuala strategie a forțelor Ucrainei presupunea izolarea separatiștilor până când aceștia vor epuiza toate resursele. Un element al acestei strategii este stoparea aprovizionării rebelilor cu arme din Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel