Bătălia pentru scaunul lui Uioreanu: cine vrea șefia CJ Cluj

Horea Uioreanu
Horea Uioreanu

Arestarea lui Horia Uioreanu a declanșat cursa pentru șefia Consiliului Județean Cluj, iar marea confruntare este între ACL și PSD, potrivit presei locale.

Funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj a devenit vacantă după arestarea lui Horia Uioreanu în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Alegeri pentru succesorul liderului PNL se vor organiza la 14 decembrie, potrivit actualdecluj.ro, care scrie că PSD îi va arunca în luptă pe actualul prefect, Gheorghe Vușcan, sau pe șeful Inspectoratului Județean Școlar, Valentin Cuibus. Un alt nume vehiculat a fost cel al deputatului Cornel Itu, însă, surse din PSD spun că el n-a acceptat să renunțe la mandatul din Parlament.

"Nu exclud că s-ar putea întâmpla să candidez, dar vă spun sigur că nu am avut o discuție oficială pe tema aceasta. Personal, dacă mă întrebați, chiar nu-mi doresc să mă băg acum, la jumătate de mandat. Eu am un proiect la Inspectoratul Școlar, am reușit cele mai bune rezultate la nivelul acestei instituții și nu vreau să renunț acum. Rămâne să discutăm în partid, să analizăm și să luăm cea mai bună decizie, după ce finalizăm alagerile prezidențiale. Cu siguranță avem candidați potriviți pentru această funcție", a comentat Cuibus.

Horea Uioreanu a avut "cârtițe" în DNA

Nici PMP nu va sta pe tușă, deputatul Adrian Gurzău fiind în cărți pentru această candidatură, potrivit sursei citate.

Candidatul UDMR s-ar putea lăsa așteptat, având în vedere că PSD mizează pe un parteneriat cu maghiarii.

În privința candidatului ACL va fi puțin mai complicat, deoarece PNL trebuie să ajungă la un acord cu PDL în privința nominalizării. PDL-iștii mizează pe senatorul Alin Tișe, care a mai ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean și care stă cel mai bine în sondaje, având și cele mai mare șanse de a învinge PSD-ul. De cealaltă parte, liberalii se simt îndreptățiți să nominalizeze ei un candidat, dat fiind faptul că Uioreanu a fost mandatat de partidul lor. Numai că liberalii nu prea au un candidat cu care să poată lăuda, motiv pentru care se vor vedea nevoiți să meargă pe mâna PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel