Bătaie în Parlamentul Turciei. Un politician a fost lovit în cap și băgat în spital de un coleg al lui Erdoğan / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un scandal a izbucnit, marți, în Parlamentul Turciei.

Un parlamentar de opoziție a fost internat în spital după o ceartă care a izbucnit în parlamentul Turciei în timpul unei dezbateri tensionate asupra bugetului de anul viitor.

Imaginile arată zeci de parlamentari din partidul de guvernământ al președintelui Recep Tayyip Erdogan și din partidele de opoziție implicați într-un scandal. Unii parlamentari s-au luat la bătaie cu pumnii, în timp ce alții au încercat să-și despartă colegii de evenimentele nefericite. Cel puțin un parlamentar a fost pus la pământ.

Agenția de știri privată DHA a declarat că Huseyin Ors, un parlamentar din opoziția Partidul Bun, a fost lovit cu pumnul în față.

Un deputat care este medic l-a îngrijit pe Ors, care a fost apoi dus la spital cu ambulanța, a informat DHA. Ors suferă de probleme cardiace și a fost plasat sub îngrijire de urgență ca măsură de precauție.

Luptele sunt frecvente în parlamentul Turciei. Nu se știe ce a provocat încăierarea de marți, dar tensiunile sunt mari înaintea alegerilor prezidențiale și parlamentare programate pentru iunie, scrie The Washington Post.

Suedia îi face pe plac lui Erdogan: a expulzat un membru condamnat al PKK, la Istanbul 

Un membru al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), condamnat în Turcia, a fost expulzat din Suedia şi a sosit în cursul nopţii la Istanbul, a informat sâmbătă presa turcă, relatează AFP.

Potrivit agenţiei oficiale Anadolu, Mahmut Tat fusese condamnat în Turcia la şase ani şi zece luni de închisoare pentru apartenenţă la PKK, organizaţie considerată teroristă de Ankara şi Uniunea Europeană (UE).

"Arestat de poliţia suedeză şi plasat într-un centru de detenţie din Mölndal, el a fost trimis înapoi în Turcia", a scris agenţia.

Potrivit cotidianului turc Sabah şi canalului de televiziune privat NTV, Mahmut Tat a fost adus sâmbătă în faţa unui tribunal din Istanbul.

Anadolu susţine că bărbatul, care a sosit în Suedia în 2015 pentru a scăpa de pedeapsă, a depus o cerere de azil, însă aceasta a fost respinsă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel