Bătaie în avion pe aeroportul Otopeni. Ce spune Poliţia de Frontieră

Imagini incredibile au fost surprinse într-o aeronavă de pe aeroportul Otopeni. O bătaie a fost generată la bordul unui avion cu destinaţia Cairo, din cauza unei pasagere care s-a aşezat pe scaunul din zona ieşirii de urgenţă. Femeia a fost rugată să se ridice, însă nu a înţeles instrucţiunile, dat fiind că nu vorbea nici engleză, nici română. 

Avionul aparţine companiei TAROM şi trebuia să ajungă în Cairo. Pasagera care a postat întâmplarea pe o reţea de socializare povesteşte că femeia, de religie musulmană, s-a aşezat pe locul în care este şi ieşirea de urgenţă din avion. Personalul din avion a încercat să îi facă instructajul, însă văzând că nu înţelege nimic i-au cerut femeii să se legitimeze şi să arate biletul. 

Femeia a refuzat, iar de aici a pornit haosul. Soţul femeii a reclamat faptul că personalul aeronavei nu are dreptul să îi legitimeze soţia. 

"Faptul că s-a vorbit cu persoana foarte impunător, persoana nu înțelegea limba și nu înțelegea despre ce este vorba. Am încercat să întrebăm securitatea care este motivul pentru care i s-a cerut persoanei să plece. I s-a refuzat să vorbească într-o limbă pe o cunoaște. Și a pornit un conflict", a precizat Viorica Hagagg, pasagera din avion, care a filmat incidentul.

Femeia a fost coborâtă din avion. 

Poliţia de Frontieră a reacţionat pe această temă. 

”În data de 17.07.2019, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri-Coandă au fost solicitați de către autorităţile aeroportuare pentru a interveni la o aeronavă a companiei TAROM ce urma să decoleze în direcția Cairo, întrucât comandatul aeronavei declanșase procedura specifică de debarcare a unui pasager care începuse să manifeste un comportament violent şi care se opunea debarcării.  La bordul aeronavei, polițiștii de frontieră însoţiţi de personalul de securitate al companiei, au fost informați că o femeie, cetățean Maroc în vârstă de 49 de ani, a manifestat un comportament agresiv faţă de una dintre însoţitoarele de zbor, refuzând legitimarea şi scuipând personalul navigant.

 Femeia era însoţită de către soţul, un cetăţean egiptean, şi fiul ei, iar la aflarea veştii că i se refuză continuarea călătoriei, adulţii au refuzat debarcarea, manifestând un comportament violent, la care s-au raliat şi ceilalţi pasageri din aeronavă.

Conform procedurilor, poliţiştii de frontieră şi personalul de securitate au intervenit pentru punerea în aplicare a măsurii de debarcare, intervenție dificilă atât ca urmare a spațiului restrâns din aeronavă, cât și a comportamentului recalcitrant al persoanei vizate, precum și a celorlalți pasageri ocupanți ai locurilor alăturate celor în cauză.

După finalizarea debarcării, urmare a celor sesizate de membrii echipajului aeronavei, cât și a celor constatate la fața locului, cetățeana din Maroc a fost sancționată contravențional pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar aeronava a rămas la sol până la clarificarea situaţiei şi decolarea în condiţii de siguranţă”, transmite Poliția de Frontieră.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel