EXCLUSIV  Bătaie cu furci și topoare. Primarul Harpa: Tai toate ajutoarele sociale

Vasilică Harpa, primarul orașului Târgu Neamț, a declarat, pentru DC News că nu crede că romii reținuți de poliție după bătaia de pe străzile orașului de aseară vor fi arestați, dar că, dacă legea îi va permite, va sista ajutorul celor 60 de romi asistați social din oraș.    

Primarul din Târgu Neamț era foarte revoltat de situația petrecută joi seară. "Noi, situații de genul ăsta, nu am avut în ultimii șase ani de când sunt eu primar. Problema este că aici sunt două grupări, una din comuna Vânători aflată în vecinătatea orașului, iar cealaltă dintr-o zonă a orașului Târgu Neamț, strada Tăbăcari. Conflictul a pornit de la faptul că un minor a fost luat de la domiciliu de una dintre grupări și cealaltă a venit să se răzbune", ne-a povestit Harpa.  

Legea e prea permisivă

Vasilică Harpa ne-a spus că nu i se pare normal, dar că e convis că nimeni nu va fi arestat. "La momentul de față, din cei 60 - 70 de cetățeni de etnie romă care au participat la acest conflict, 10 dintre ei sunt reținuți. Poliția a lucrat toată noaptea și reținerile eu fost făcute doar dintre membrii grupării din Vânători. O problemă care trebuie reținută este că legea este foarte îngăduitoare cu aceste tipuri de fapte și sunt sigur că nu vor fi arestați și vor fi cercetați în stare de libertate, ceea ce nu este normal. Eu nu accept ca orașul în care locuiesc să se petreacă asemenea fapte", a adăugat revolatat primarul din Târgu Neamț.

Bătăușii sunt asistați social

Primarul ne-a spus că a convocat deja comisia de ordine publică unde va pune în discuție inclusiv ajutoarele sociale pe care romii le primesc în oraș. "Am convocat comisia de ordine publică pentru a le aduce la cunoștință și vom vedea ce măsuri putem lua în limita de competență. Unul dintre subiectele comisiei va fi și ajutorul social pe care acești cetățeni îl primesc. Noi oferim în prezent 60 de ajutoare sociale la cetățenii de etnie romă din oraș. Dacă legea îmi va permite, voi tăia aceste ajutoare sociale", ne-a mai spus primarul. 

Bătaie cu bâte și topoare

Joi seara, zeci de romi din două clanuri rivale s-au încăierat cu bâte şi topoare pe o stradă din oraşul Târgu Neamţ. După o sesizare făcută la 112, la faţa locului a ajuns, iniţial, un poliţist, care însă nu a făcut faţă situaţiei. Acesta a fost nevoit să tragă în aer mai multe focuri de armă, dar cei implicaţi în bătaie nu s-au oprit. Astfel, la faţa locului s-au deplasat echipaje de intervenţie de la Poliţie şi Jandarmerie. Totul a fost filmat iar imaginile sunt incredibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel