Bashar al-Assad, vizită surpriză la Kremlin, după intervenția Rusiei în Siria

assad putin
assad putin

Președintele sirian, Bashar al-Assad, aflat marți seara într-o vizită la Moscova, i-a mulțumit lui Vladimir Putin pentru 'ajutorul' său în conflictul sirian și a declarat că, fără intervenția militară rusă în Siria, terorismul ar fi continuat să câștige teren în regiune, relatează AFP și Reuters.

În timpul întrevederii, Vladimir Putin a afirmat că Rusia este pregătită să contribuie la găsirea unei soluții politice în Siria și va colabora strâns cu alte state puternice ale lumii care susțin o rezolvare pașnică a conflictului sirian.

'Aș vrea să exprim imensa recunoștință întregii conduceri a Federației Ruse și poporului rus pentru ajutorul pe care îl acordă Siriei. Mulțumim pentru sprijinul față de unitatea și independența Siriei. Pașii politici făcuți de Federația Rusă de la începutul crizei nu au permis ca evenimentele din Siria să urmeze un scenariu tragic', a spus Al-Assad, potrivit transcriptului întâlnirii sale cu președintele rus.

Șeful statului rus a afirmat, la rândul său, că evoluțiile pozitive de pe frontul din Siria vor oferi baza pentru o soluție politică durabilă, cu implicarea tuturor forțelor politice și grupurilor etnice și religioase.

[citeste si]

'Suntem gata să ne aducem contribuția nu numai la desfășurarea acțiunilor militare în combaterea terorismului, dar și în timpul procesului politic. Acest lucru, desigur, se va întâmpla în strânsă legătură cu alte puteri mondiale și cu țări din regiune care sunt interesate de o soluționare pașnică a conflictului', a afirmat Vladimir Putin, conform transcriptului întâlnirii cu liderul sirian.

Moscova susține că operațiunile sale în Siria vizează grupările teroriste, în special gruparea Statul Islamic. Însă SUA, care conduc coaliția internațională ce efectuează de un an lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste din Siria, acuză Rusia că intevenția sa are de fapt ca scop salvarea regimului de la Damasc, condus de aliatul său, președintele Bashar al-Assad, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel