Bashar al-Assad, împotriva păcii. "Soluția trebuie să fie una siriană"

bashar al assad dece
bashar al assad dece

Președintele sirian Bashar al-Assad susține că nu sunt îndeplinite condițiile pentru a negocia cu Opoziția. În ciuda eforturilor depuse pentru a organiza o conferință de pace, președintele Sirian se întreabă retoric: "Care sunt forţele care vor lua parte? Ce legătură au ele cu poporul sirian? Aceste forţe reprezintă poporul sirian sau statele care le-au inventat?". 

Conferinţa de pace de la Geneva II a fost cerută de Rusia şi Statele Unite cu scopul de a găsi o soluţie pentru conflictul sirian.

Bashar al-Assad a declarat: "Cum vor putea aceste forţe să reprezinte poporul sirian, dacă ele trăiesc în străinătate? Ele nu îndrăznesc să vină în Siria". Președintele sirian face aceste declarații în condițiile în care nu a recunoscut niciodată Coaliţia Naţională Siriană, care cere demisia preşedintelui sirian, şi a acuzat-o pe aceasta că se supune ordinelor statelor occidentale. Mai mult, despre mișcarea Fraţii Musulmani, care este o componentă a Opoziței, a spus că este "o grupare teroristă şi oportunistă (..) care foloseşte religia în scopuri politice", scrie Mediafax.

"Soluţia (pentru conflictul sirian) trebuie să fie o soluţie siriană", a afirmat Bashar al-Assad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel