Bashar al-Assad, împotriva păcii. "Soluția trebuie să fie una siriană"

Covrig Roxana / 22 oct 2013 / 08:57 Salveaza PDF Comentarii
bashar al assad dece
Descriere foto: bashar al assad dece

Președintele sirian Bashar al-Assad susține că nu sunt îndeplinite condițiile pentru a negocia cu Opoziția. În ciuda eforturilor depuse pentru a organiza o conferință de pace, președintele Sirian se întreabă retoric: "Care sunt forţele care vor lua parte? Ce legătură au ele cu poporul sirian? Aceste forţe reprezintă poporul sirian sau statele care le-au inventat?". 

Conferinţa de pace de la Geneva II a fost cerută de Rusia şi Statele Unite cu scopul de a găsi o soluţie pentru conflictul sirian.

Bashar al-Assad a declarat: "Cum vor putea aceste forţe să reprezinte poporul sirian, dacă ele trăiesc în străinătate? Ele nu îndrăznesc să vină în Siria". Președintele sirian face aceste declarații în condițiile în care nu a recunoscut niciodată Coaliţia Naţională Siriană, care cere demisia preşedintelui sirian, şi a acuzat-o pe aceasta că se supune ordinelor statelor occidentale. Mai mult, despre mișcarea Fraţii Musulmani, care este o componentă a Opoziței, a spus că este "o grupare teroristă şi oportunistă (..) care foloseşte religia în scopuri politice", scrie Mediafax.

"Soluţia (pentru conflictul sirian) trebuie să fie o soluţie siriană", a afirmat Bashar al-Assad.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24