Băsescu: Totul e pierdut în Republica Moldova. Reacții de la Chișinău după declarația fostului președinte

Fostul președinte Traian Băsescu crede că strategia slabă a Vestului, coroborată cu evoluțiile interne de la Chișinău, face ca obiectivul intrării Republicii Moldova în NATO și UE să fie imposibil de atins.

În cuvintele fostului șef al statului, "totul este pierdut" în Republica Moldova. Același verdict Traian Băsescu  îl dădea recent și Ucrainei.

Președintele Partidului Național Liberal din Republica Moldova, Natalia Pavlicenco, comentează pe blogul său declarația fostului președinte Băsescu.

"Iată însă și dovada pe care însuși Traian Băsescu și-o aduce în sprijinul ideii că nu a făcut multe din ce putea și trebuia să facă, în calitate de Românul nr.1 cât a fost Președinte – ca să nu declare, după zece ani de mandat, că 'E totul pierdut pentru noi acum în Republica Moldova'.

Traian Băsescu: Republica Moldova e pierdută - Rusia a dat semnalul

Practic, el a avut un comportament fără discernământ, fără analiză, fără proiecte și planuri, discriminatoriu și festivist, care a condus la raportul de forțe dezastruos, rezultat după 30 noiembrie. Cât făcea dacă, cel puțin, depunea eforturi să coaguleze ce se mai putea coagula pe dreapta, printr-un îndemn politic și de imagine, cu autoritatea sa, în fața celor care l-au tot votat, pentru a nu reveni socialiștii și comuniștii masiv în Parlament. E cel mai mare eșec al Sistemului românesc din timpul lui Băsescu și cel mai mare eșec personal în raport cu basarabenii cărora le-a tot vorbit, steril, de Unire. Nu mai spunem că noi, Consiliul Unirii, am fost la Cotroceni, în regim discret, și am vorbit despre asta, nu am fost înțeleși și ne-am întors extrem de dezamăgiți, dar acum Băsescu spune exact ce le-am zis noi la Cotroceni", scrie Pavlicenco.

Cotidianul timpul.md subliniază dezamăgirea voalată exprimată de Traian Băsescu față de noul guvern de la Chișinău, învestit în funcție cu votul Partidului Comunist, și titrează: "Băsescu despre revenirea lui Voronin la putere: E totul pierdut pentru noi acum în Republica Moldova".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel